- Balladern om konsekvenser.

Fredagen är här, får se vad kvällen blir av med. Kanske lite spel och Let´s dance tittande hemma hos brorsan och Jennie. Pratat lite löst om det i alla fall. Annars idag så har jag funderingar på att gå ut till Ikano och köpa ett spel eller rättaresagt en dans skiva till PS2 så att man kan skutta om kring lite i vardagsrummet igen =) Ska nog funderar ett tag till, men det är ju väldigt roligt =)

Igårdagen så kom lilla Charlotte hit efter jobbet och snackade lite skit, sen begav vi oss till Ikano hon skulle köpa en dans outfit, så nu är hon lika vacker som vi andra när vi ska dansa. Haha.
Sen vid sju tiden begav jag Zacke och Jennie till Jojo för att kolla in hennes lägenhet och ta en fika, vi är verkligen inte snabba på att besöka henne, hon har ju ändå bott där sen första September. Bättre sent än aldrig.
Sen blev det hem och laga lite mat, som bestod av korvstroganof och ris, vart riktigt gott faktis. Sen satt jag och Jenny och datanörda lite i köket. Sen vart det sängen, det var riktigt skönt.


ZACKARIAS 
20081129♥

- Efter helgen börjar det nya, det nya som kommer bli toppen.
En ny vardag, det nya livet. Spännande och helt underbart.
Efter alla år så blev så här, man får tydligen inte ha bråttom

- Saknar !


- Att flickan är skyldig kan man aldrig ändra på
För lag är lag och det kan man aldrig ändra på
Och brott är ju brott och det kan man aldrig ändra på
Men flickan, har drömmat, det kan man ändra på


- Hugger i sten.

- Helgens resa till Skåne var trevlig, förutom att när vi åkte ner så rasade växellådan :/ Men som tur var fick vi låna en bil som dock inte hade värme. Så hemresan var ingen höjdare, två frysande person, en magsjuk person och en väl nerbäddad son som  sov och var varm =)
När vi väl var hemma vart det en lång och varm dusch för att få tillbaka kroppstempratur. När det väl var vaklarat så kom Tobbe hit och så vart det film.



Zackarias med sin stolta kusin Max.


Måndagen spenaderade jag Jenny Jennie Zacke och Sammy på Ikano för att inhandla lite ny saker. Så det vart lite kläder till Zacke, smink och danskläder till mig. För på Söndag börjar jag Jenny Jennie Charlotte och Sara att dansa street dance =) Skaka lite fett som jag fint har döpt om det till. Haha.
När vi väl kom hem ifrån Ikano var det bara att laga mat för jag och Jennie hade bestämt oss för att gå på kvällen match, LHC - DIF, och vi tog hem segern 2 - 1 =). Så Tobbe fick vara hemma med sin son.

Tisdagen satte jag och Jenny fart med städning hemma, städa köket rejällt. Drog fan fram spis och skruva bakom och även invändigt i spisen. Jenny kämpade med att diska i drygt två timmar. Med allt extra jag slängdea fram till henne.
Fick ju ta ett avbrott i städningen för att springa till BVC där Zacke skulle vägas och mätas. Så nu är han 55 cm och väger 5260 g. Börjar bli en stor pojke. Det var även två månaders kontroll och allt så jätte bra ut !
Sen var det bara att springa hem och fortsätta att städa. När vi väl var klara så kom Tobbe hit och även Jennys flört =)
Så det vart lite kvällsmat sen vart det en film, den var totalt värdelös. Kommer inte ihåg vad den heter. :/

Onsdag, typ halva veckan har gått, och har inte en aning av vad som kommer hända. Inte så mycket inplanerat. En sak vet jag och det är att resten av veckan kommer att kännas väldigt lång och ensam.



- Jag dricker glögg, med balkongdörrn öppen i natt
Och låter vinden blåsa in ifrån väster
Som en virvlande storm, och som en dansande vår
Ja som en galen orkester
Och jag dricker ur mitt glas, och alla dörrar är öppna
Nu är det dimma, över mig och över England.



- Dom tommar stegen.

Torsdag natt och sömnen har inte kommit, ligger med tankarna sprida lite här och där. Mycket av dom handlar om vad som kommer att hända, hur allt kommer allt sluta. Kommer det sluta som jag vill, men det ser så ut. Finns inget som tyder på något annat, men hur kommer allt att bli då?
Hoppas på det bästa, samtidigt som jag hoppas på mitt horoskop stämmer för detta år. För det som stod är sjuk skrämande, än så länge stämmer allt. Bara hoppas på att allt fortsätter i samma spår som det har gjort dom tjugotre första dagarna.
För somliga tar det lite mer tid och allt mer ledtrådar för att man ska förstå, alla kan inte läsa klarspråk som man ibland önskar att man hade kunnat göra några år tidigare  =) Bättre sent än äldrig. Men jag är glad för det jag har !



Nu ligger Zackarias bredvid mig och bubblar för sig själv i jämna mellan rum samtidigt som han sover, gulligt att ligga och lyssna på =) Han är så fin min pojke, världens snällaste. En helt otrolig underbar känsla att vara mamma och det är något som jag verkligen är glad över att jag har blivit, har ändra mitt liv så mycket och bara till det posetiva. Alla enerig man har som man inte trodde fanns. Även fast allt var väldigt komplicerat innan så är allt underbart nu. Mamma älskar sin Zackarias.

                     



- Jag tror på duvan som vet vart den ska, jag tror på godhet och bättring
Jag är en barkbåt, som driver mellan grenar och stenar
och en nattfjärlig är min besättning
Inga vakter vid porten, inga hänglås vid grinden
Bara rösten som kallar, i den evigt viskande vinden

- Fria vägar ut.

Onsdag, halva veckan har gått. Tiden går väldigt fort, snart är ju Januari slut. Vad gör man egentligen av dagarna? Känns inte som man hinner så mycket,  men det är väl mer än vad man tror !
Idag har vi varit så duktiga och varit och storhandlat, denna månad vart det verkligen att stor handlad. Skönt det, så slipper man springa till centrum och handla massa skit, kommer bara med så mycket ondöigt.
Annars har det faktis inte varit så mycket av denna dag.



I helgen blir det att ge sig av till Skåne och besöka syster med familj och hennes mor. Skönt att komma iväg lite, får se om vi åker fredag kväll eller lördag morgon. Det ror på hur lång tid det tar för brorsan att hjälpa pappa att flytta. När vi väl kommer ner så på lördag kvällen blir det mums mat " friterad mini pizza ".

- Ensamhet ikväll !



Om du saknar mig ibland
så kan du släcka alla lampor
för jag finns nånstans i mörkret

Du kan väl sakna mig ibland
du kan väl stirra upp mot stjärnorn
så att vi har något gemensamt

- Timglas.

Yttligare en helg som har gått förbi. Helgen har varit väldigt social =)
Igår var Sonny, Jennie, Max, Jenny, Fredrik, Tobias, Jag och Zackarias här. Vi käkade väldig god mat som min bror tillagade. Middagen bestod av hasselbakspotatis med fläskfile och dragon sås. Mums, det var riktigt gott.
Efter det vart det lite sällskapsspel, Maxen ville ju spel Yatzy så det vart en omgång med det även fast han själv bara var med två omgångar. Efter det vart det ett starkt försök med Rappa, väldigt svårt. Men samtidigt lite små roligt. Gäller bara att ha väldigt liv fantasi, så efter ett par grogg tror jag spelet skulle vara skit bra. Men groggen får allt vänta ! =)

Efter det hade tiden sprungit iväg väldigt mycket så Sonny Jennie och Max begav sig hemmåt medans vi andra fick för oss att kolla på film. Men det är nog ingen som vet om det var bra, alla somnade i stort sätt. Så tjugo i tre tror jag minnsan klockan var när man blev väckt, då var det dax att bege sig till sängen. Inte mycket sömn för då vaknde Zacke och skulle ha mat. =) Men efter det somnade vi gott.



Sönden har inte varit allt för händelserik, tvätt och städning som vanligt. Sen har det väl mest varit slö tid framför TV och datorn. Samt lite mys med Zacke.
Nu på kvällen käkade vi lite mat och hade bestämt oss att kolla på filmen som var på tvfyra plus. Men även idag tvärsomnade jag och Zacke väckte mig. Nu är jag skit pigg så det blir väl inte att sova ett bra tag nu :/

Så nu ska jag, Jenny och Fredrik buzza lite. Ska allt se till att vinna idag, för igår gick det ju inte allt för bra, jävla Fredrik.
Alt kan han väl inte vinna i!!!

Nää nu ska ja koppla in PS2:an, så vi kan spela.


- saknar !




 



Anna det är ett timglas som bara rinner det finns inget att förstå
När himeln är blodröd och brinner är det natten som tränger sig på
och jag drömer så konstigt igen Anna håll mig hårt
För jag skakar av alla dena meningslöshet jag förstår bara det som är vårt


- Kom änglar.

Går dagen vart inte riktigt som planerat. Skulle vara så hurtig som att gå ner till stan fram och tillbaka. När jag och Zackarias väl ska gå upptäcker jag att det är något vajsing med hjulet igen. Så det blev att stanna hemma.
Men när Jennie hade slutat jobba åkta vi till Sara som fyllde 24, börjar bli en gamal tant =)

Mycket mer än så händet det inte igår. Tog det väldigt lungt och skönt, när Jenny kom hem ifrån jobbet käkade vi lite mat och kollade på Let´s dance. När det väl var slut fick vi för oss att kolla på en film " Juno", väldigt bra faktis.
Sen trodde jag att ja skulle få sova trött som jag var, men det var bara att vara vaken eftersom Zacke vaknade och var pigg =). Men vi lyckades som sen iaf. Skönt det.



Nu ligger jag och väntar på att Jennie, Sonny och Max ska komma. För sen ska jag springa upp och handla fikabröd. För idag kommer min mami på besök. Roligt att hon får komma iväg på lite små resor. Det behöver hon.

Resten av dagen blir relativt lungt, blir kvällsmat tillsammans med Jennie, Sonny och Max. Sen är det ju jag och Jenny med, får väl se om det slinker ner lite mat till Fredrik som kommer på besök idag med. Tobias kommer nog inte förens senare till kvällen. Efter kvällsmaten blir det nog lite spelande, våran nya helg hobby. Men det är mycket trevligt att sitta och bara ta det lungt och umgås.



-Den vackraste stunden i livet var när du kom och allt var förbjudet.
 och allt vi gjorde den stunden vill jag göra om för det ekar i huvudet
 och det blod jag trodd var stilla det fick du att rinna
 den uppgiva röst som jag nyttja så illa fick du att försvinna.

- Fru hjärter dam.

Dagen började väldigt tidigt idag, när Zackarias fick för sig att han inte skulle sova mer vid halv sju. Så det vara bara att gå upp och se glad ut. Åt lite frukost kollade på tv och fortsatta med att redigera bloggen. Vid tio tiden behagade att somna om som vi då gjorde och vaknade inte förrens halv ett. Det var riktigt skönt.
Gick upp och båda åt lite för att sedan möta Charlotte vid tio över ett som vi hade bestämmt för att gå ett varv runt skägget. Fan vad vi är hurtiga Charlotte, stjärna i kanten till oss.

När Charlotte begav sig till jobbet igen så gick jag och Zackarias hem till Nicklas, Catrin och Ludivg för att ta en kopp tee och snacka lite skit. Efter att ha spenderat några timmar där begav vi oss hemåt igen för att laga lite mat.
Idag beståd maten av Potatis korv och senaps sås. Vart även att ja bakade en paj för Marie var ju förbi på en fika.  Alltid lika trevligt att få sällskap.

När sedan Marie åkte byta hon bara av med Jenny som kom in ramlandes staxt efteråt. Efter att hon hade käkat lite bestämde vi oss för att gå till macken eftersom hon var så choklad sugen och jag var ju sugen på cola och även cigg. D'r kom den dåliga karaktären igen.

Nu sitter vi här och kollar på " noll tolerans " samtidigt som jag skriver.





" Mammas älskling "


- Fröken svår.

Efter en lång natt med datorer och konstig humor med Jenny så kom vi inte upp ur sängen förens elva då Charlotte ringde. Eftersom vi hade bestämmt att vi skulle gå ut och gå idag med.
Jenny vaknade samtidigt så vi hade en frukost date i köket med rostade makor och även en skål med flingor och fil. En dag startade med en riktigt god frukost.

Charlotte dök väl upp straxt efter tolv då fixade jag och Jenny lite här hemma så det tog en stund innan vi kom väg. Vi begav oss först till Jennie och Sonny för att släppa ut hundarna en lite stund, sen tog vi ett halv varv runt skägget för att sedan sluta våran runda på Ikano. Där fick ju jag lyckligtvis punktering på barnvagen. Men tur hade jag att Charlotte var så händig att hon kunde byta det lite snabbt och enkelt =) Tack så jätte mycket vännen.

Efter det var ju Charlotte tvungen att lämna oss, så jag och Jenny fortsatte en rund på Ikano eftersom vi inte hade hunnit kollat på något. Det slutade med att ja köpte mig en mascara, rouge, "sminksvamp" och ett par svarta jeans. Men jeansen är nog inte så nöjd över, dom sitter jätte bra vid lår och rumpa. Sen kommer vi ner till knäna där sitter dom som en säck potatis eller något. =( Får prova att tumla dom så kanske dom drar ihop sig något.






Våran kväll beståd av att spring i tvättstugan, samt att vi åt en jätte god lasagne som jag själv till lagade. Samtidigt som den stod i ugnen så bakade jag en god äpple paj. Men efter kvällsmaten vart vi så mäta så vi väntade en stund med pajen. Så det var paj när Tobbe hade kommit hit.
Sen vart det ju även att vi kollade på Lars Winnerbäck " Solen i ögonen - En film om Lars Winnerbäck ".

När den tog slut fick dom för sig att kolla på Saw 3 och det är inget som intresserar mig, så jag satt mig här. När jag är klar så ska ja nog designa om min blogg lite och hoppas på lite bättre resultat än sist =).



  • Motionen; Gott väldigt bra idag med.
  • Äta sunt;  Ska inte klaga, väldigt lite cola och dock en äppel paj.
  • Rökningen; Totalt värdelöst.

- Elegi.

Tisdagen började med lite morgon mys i sängen, innan jag behagade att gå upp för att äta frukost. Sen var det Zackarias tur att äta. Under tiden bestämmde jag mig för en lång promenad. Vi abisko fick vi sällskap av Charlote för att sedan gå vidare till Stolplyckan.
Där bjöd Charlotte på en jätte god lunch som beståd av Spagetti och köttfärssås. Efter lunchen var vi inte kvar allt för länge eftersom vi skulle möte upp Tobias.

Efter en stund med honom skulle han åka åter till jobbet och vi promenerade i rask takt hemåt igen. Samalagt tog väl promenaden en och halv timme både fram och tillbaka. Det var riktigt skönt.
Imorgon är det bestämmt att Charlotte ska komma hit så vi ska ta en promenad runt skägget. Världens tråkigaste sträcka men det blir endå en bra bit att gå.





" Ser med blicken framåt och ler brett för mig själv
hoppas på att det ljus man ser är ljus av lycka "






Vi var även och hämtade Zackarias julklapp ifrån gammelfarmor som beståd av en lite större Bamse. Det var fint =) Tack så mycket. Sen hade han även fått lite saker ifrån sin moster som vi ska hämta. Fick inte dock inte med mig det hem.
Samtidigt som vi var hos morfar så ringde Jennie och frågade om jag ville ha mat. Snäll som jag är ställer man ju upp =)
Fick en god potatisgratäng med stekt kyckling..

En dag i lyx, slippa laga både lunch och kvälls mat. Ibland har man allt bra tur. Får se när den turen dycker upp nästa gång.


Mina tre mål:

  • Motionera mera; Har gått jätte bra idag. En lång promenad på en och halv timme sammanlagt. Med en paus.
  • Äta nyttigare; Det var ju faktis en morot nu på kvällen när det kom lite gotti sug.
  • Rökning; Har gått väldigt dåligt.

- Vårdag i November.

Efter allt tjat och klag på att Jenny sitter och bloggar som hon gör, har ja skaffat mig en egen. Kommer nog inte vara så aktiv som vissa andra. Har inte den tiden eller lusten till det häller. Men det kommer väl in några rader då och då iaf.



Måndagen har varit väldigt lugn. Vi vaknade i morse och åt lite fruktost. Sen hade vi lite dö tid tills vi fick för oss att vi skulle bort till brorsan och Jennie för att släppa ut hundarna en svänga. Men samtidigt som vi var där borta kom brorsan in ramlandes. Nästan fyra timmar förtidigt. En del som har det bra. Efter det hade vi ju en lite träff med Charlotte på Ikano, även brorsan och Max följde med oss ut.

För ja skulle kolla på ett par vita stolar som ja alternatvit ville ha till ett matsals bord ja har hittat. Men att dom kan kalla dom stolarna är ett mysterium för mig, för dom var nästa begia. Så det sket sig det. Så nu är det bara på jakt efter ett nytt matsalsbord.
Så det var lite mat inhandling på Maxi istället, hade ju bestämmt mig för att laga Kyckling ala jakbo hemma. Mums. =)

Vi var även på BVC idag för att väga min lilla prins och har gått upp jätte bra vikt, väger nästa 4800gram nu. Sen sprang vi in på apoteket för att köpa lite koksalt lösning till min prins som är förkyld. Tillsammans med en " näsFrida" så blev det genst mycket bättre.

  ♥Mammas älskling Zackarias 2008 11 29♥ 


 Tre saker ja ska bli bättre på !

  • Vara ute och gå lång promenader.
  • Äta nyttigare.
  • Röka mindre.

RSS 2.0