Vecka 35. Två dagar försent!

Senast uppdaterad ( 2009-03-12 )

I magen:

Från den här veckan börjar barnets snabbaste tillväxt under graviditeten. Det ökar 220-340 gram varje vecka. Eftersom det blir allt trängre i livmodern kan det hända att barnets rörelser minskar men de kan istället bli desto starkare. Navelsträngen är tjock som en tumme och cirka 50 centimeter lång. Bebisens huvud vilar på moderns blygdben

 

vikt.JPG

langd.JPG

2.5-2.6 kg

45 cm

Längden mäts från huvud till fot. Från och med nu kan måtten variera relativt mycket.


Mamma:fotsparkar.jpg

Ditt fundusmått är nu cirka 31-35 centimeter. Magen står som högst nu för att snart sjunka ned lite. Bebisen trycker på överallt. Du kan ha tungt att andas, värk i ryggen och svårt att sitta, stå och sova.


Partner:

Det är bra att känna till att din partners kropp är hårt belastad av graviditeten och att hon troligen har svårt att sova. Det kan göra vem som helst lättirriterad. Avlasta henne så gott du kan.

När ni har kommit hem med bebisen från BB behöver ni många saker; skötbord, spjälsäng, blöjor med mera. Passa på att handla startkitet nu. När ni kommer hem med bebisen vill ni bara mysa hemma, inte fara runt i affärer.


Mödravården:

Du fortsätter att besöka din mödravårdscentral varannan vecka. Passa nu på att ställa alla frågor som du har om förlossningen och den första tiden efteråt.



(källa www.barntotal.se)


Fint väder = Data strejk !

Förutom just nu då! För nu tar jag mig lite tid, kände att ja behövde sitta här en stund. Men snart blir det ut igen.
Jag och Zackarias har badat i poolen idag och gud så skönt det var =) Nu är midsommar över och allt stojhej om det.
Det var en mycket trevlig midsommar, lugnt och skönt och fint väder. Dock vart tiderna lite konstiga med mat och allt så vi fick fira klart igår för några jordgubbar och sånt hann vi inte med. Men  man får inte ha bråttom. Tyvärr så låg kamran i lådan. Glömde att ta kort, lite tråkigt känner jag.

Vi har även bestämmt att vi ska åka till Astrid Lindgrens Värld om ca två veckor, ska bli kul. Se Zackarias springa omkring i alla dessa hus och busa=)
Sen i veckan som kommer så hoppas vi på fint väder så blir det en dag till vattenlekparken med Robin Lina och Tristan. Skönt att göra lite så där små grejjer. Ska väl försöka få in Valla med någon dag hoppas jag på. Fast då kanske det inte ska vara för varmt!
Sen är det inte så mycket mer planer vi har, men hur mycket som helst känns det inte som vi kan göra häller. Det är ju drygt fem veckor kvar på beräknad födsel.

Nää nu ska ja inte slösa min tid här. Kanske åter kommer ikväll om jag inte är för trött.
Ha en toppen dag i solen!

Måndag

Idag har jag inte gjort så mycket plockat en del och så. Sen har vi även bestämmt maten till midsommar så det inhandlas imorgon av Lotta. Sen ska jag handla glass och kol med så att vi kan grill på kvällen. Kommer nog bli mysigt. Måste hitta något så vi kan göra en lite midsommarstång med. =)

Idag så har Zackarias varit i Ryd med sin pappa och sparkat fotboll med Toni och Crille vilket jag tror han uppskattade. = ) han älskar ju att vara ute så.

Imorgon får vi se om det bli fint väder skulle det visst bli bad på Kickas baksida men vi får se. Sen vid lunch kommer även Robin hit på en kaffe, han var tydligen sjukt rastlös där borta i Mjölby. Men förstår honom.



Ikväll har bebisen haft massor med rörelse i magen, det är så underbart att känna hur det rör sig.
Gud vad jag längtar till den kommer ut, är nyfiken på vem det är ;) 
Känner mig verkligen lyckligtlottad, att ha två killar i mitt liv som jag älskar otroligt mycket och snart en lite bebis med. Det känns verkliven så underbart. Trivs så underbart med mitt liv.

Jag älskar er min familj♥

 


Lördag 19 Juni 2010

Nu är dom äntligen gifta, kan dom lugna ner sig nu och låta dom vara. Det är lite för mycket tycker jag, man tröttnar!

Dagen började väldigt bra, hade en förmiddag hemma med massa bus med min lilla älskling. Sen vid tolvtiden kom farbror Palle och kusin Hilma och hämtade oss för att sedan möta upp farbror Andreas och kusinerna Moa och Emilia för att inhandla presenter till Dennie, Golliat, Nadja, Tyra, Emilia och Lotta. Men det gick väldigt snabbt och smidigt skönt det. 
Sen vart det kalas för hela deras sida många kusiner, farbröder och fastrar ( till Zackarias ) men det var mycket trevligt. Skönt att ha den delen avklarad. Man får försöka hålla efter lite mer så det inte blir så många, det är många som fyller år i Maj som det är men nu kom det en hel del till med. Men nu tror jag vi har gett presenter till alla som har fyllt år.  Nu väntar bara resten av året med lika många till.

Imorgon vet jag inte vad som väntar på schemat, får se vad dagen bjuder på.
Nu ropar sängen på mig, är trött efter en dag med massa barn och bus.
Ha en bra lördagkväll.


Vecka 34.

 

I magen:

Fosterfettet på barnets hud blir tjockare och lanugohåren är nästan helt borta.

 

 

 

vikt.JPG langd.JPG

 

2,3 - 2,4 kg       44 cm

Längden mäts från huvud till fot.


Mamma:

Att känna sig utmattat är helt normalt. Svårigheter att sova, värk, viktuppgång och oro inför förlossning kan vara bidragande orsaker. Vila så ofta du kan.

Livmodern tränar sig inför förlossningen och det kan du känna av som förvärkar - en del känner du inte alls, en del är svaga och andra kraftiga. Om du lägger handen på magen kan du känna att den drar ihop sig och blir spänd.

Flytningarna blir allt rikligare.


Partner:

Har ni pratat om praktiska saker efter förlossningen? Ska barnet försäkras och hur ni vill dela upp föräldraledigheten? Diskutera den typen av frågor redan nu. Det kan också vara en god idé att införskaffa en bilbarnstol inför hemfärden från BB.


Mödravården:

Fortsätt att träffa din barnmorska varannan vecka.



(källa www.barntotal.se)


Fredagsmys!

Fredagsmys med mig själv isåfall. Zackarias ligger i våran säng och sover så gott och min stora älskling är iväg och fiskar med en arbetskompis och kommer inte hem förens imorgon.

Imorgon blir det att hoppa upp skapligt även fast det är helg. Jag och Zackarias ska göra oss iordning för att sedan möta upp Palle & Hilma på ikano för att inhandla lite presenter. Sen ger vi oss iväg på storkalas, det är väl säkert ett tio tal person som har fyllt år som ska firas. Det är stor släkt älsklingen har.


Ikväll nu har jag äntligen laddat upp en massa bilder ifrån kamran så jag tänkte bjuda på massa bilder får vad vi har gjort.

 


En dag på flygvapenmuset, provad flygplanet lite;)

       
En dag hemma hos morfar, moster Evelina och tant Susann. Massa bus och lek. 

       
Lite gott och bland på min lilla prins som börjar bli stor. ♥



Ha en bra kväll, nu ska jag göra ett nytt inlägg om min graviditet. Går in i  vecka 34 idag, tiden går fort♥ 


Torsdag.

Solen skiner och det är varmt och skönt. Underbart!

Idag blir det lekparken när Zackarias har sovit. Han får sova ute, för Max Nellie och Jennie kommer hit när jag har hämtat hem min plutt.
Imorgon är Zackarias sista dag för sommaren hos dagmamman, sen åter kommer han dit igen någon när han är storebror.
Tobbe börjar sin semester nu och går sedan på sin pappaledighet, skönt att han ska vara hemma nu. Det är inte så långt kvar, kan vara skönt med lite avlastning.

Idag känner jag mig rätt pigg och utvilad i kroppen. Zackarias har sovit i sin säng i natt och jag har fått plats i sängen annars brukar det vara ont om det. Får hoppas att han sover lite gott i natt. Mitt lilla charmtroll♥

Mammas älskling.

 

Nää nu ska ja kolla igenom lite bebis kläder, ska leta reda på en sak till Nellie som  jag har sagt länge nu. Men nu ska ja se om jag kan hitta det.

Ha en toppen dag i värmen och njut!


Tiden.

Tiden bara springer iväg, hinner knappt med känns det som. Ska försöka komma igång igen med bloggandet har varit lite dåligt. Men jag är så trött på kvällarna. Så ja tar gärna bara fjärrkontrollen och zappar på tven.

Men ska ju inte vara så svårt att ta sig fem minuter och skriva lite.

Zackarias somnade precis i min famn, mysigt ♥. Sitter i soffan och väntar på att älskligen ska komma hem. Han hjälpte sin arbetskompis dirket efter jobbet så han har inte kommit hem än. Men han kommer nog snart får jag hoppas på, för jag skulle vilja krypa ner i sängen. Finns risk för att somna då.



Imorgon blir det barnvagns köp igen. =)  Blir en Brio Race till Zackarias.
Känns som en bra vagn, sen kan ju den nya bebis använda den efter sen.
Känns som det kommer bli bra med en race, funderade först på en sitty men känner att en race är bättre.

Fast nu är det ju ingen hel svart vi ska ha, vi har två färger som vi skulle vilja
ha. Men vi vet inte riktigt vilka färger dom har här på Babyproffsen. Annars kanske dom kan ordna det. Vi får se.

Imorgon kommer ni nog få se vilken färg det vart. Sen skulle jag nog vilja ha en
en lite ratt till Zackarias. Tror han skulle tycka det är roligt.





I söndags så var vi på flygvapenmusset, dom hade ju invigning. Våran bror från Vagnhära skulle ha kommit ner med. Men dock så blev han sjuk. Så vi åkte dit ändå, jag och Zackarias åkte bussen och så möte vi Jennie Sonny Nellie Max och Evelina där. Kände inte att jag hade så mycket där att göra egentligen, men skönt att göra något ändå. Zackarias är lite liten för att uppfatta det så han var väl inte så jätte road av det. Det var nog mer hörlurarna hade har fått som var roliga.
Sen gick vi hem till morfar som bjöd på lunch, sen spenderade vi dagen där. Åkte hem vid  18,00 igen och då var Zackarias trött, efter en massa bus med moster och kusiner. Så han fick sova en halv timme.

Idag har jag inte gjort så mycket, har dansat runt lite med snabbeldraken och plockat omkring på alla leksaker.

- Vart avbruten mitt i mitt bloggande, det ringde på dörren. Jag öppnade fundersamt och ser att där står Christel, hon som bodde i lägenheten före oss och vill titta in. Trevligt så det vart lite prat med henne.
Sen kom min sambo hem med. Bättre sent än aldrig;)

Nää nu ska ja kolla vidare, ha en bra kväll..




Tiden går fort.

Nu är det bara sju veckor kvar tills våran efter längtade bebis ska titta ut. Något säger mig att ja inte kommer gå fullt ut häller. Barnmorskan trodde inte det häller. Men vi får hoppas att min magkänsla stämmer så att ja inte går över. Då kommer det nog känns jätte långt.

Känns som jag måste gå ut och handla bebisen första kläder, har redan hittat dom jag som vi ska ha. Men jag har itne inhandlat dom än. Det är ett par set som jag ska köpa ikläddes väg. Sen kommer jag inte handla några kläder förens bebisen har kommit och jag vet vad det är. Har ju så mycket kläder både till en tjej och en kille så det är faktiskt skönt. Sen måste jag inhandla en badcap sen är det ju dom vanliga blöjorna som ska inhandlar. Annars är det inte så mycket. Plocka fram papprena och lägga ner dom i en väska. Bäst att ha dom på plats, så man verkligen får med sig dom. Ja ska inhandla en bra väska/skötväska till vagnen med, måste kunna ha den på syskonvagen vi köpte.

Kan inte tiden bara gå fortare, vill veta vem du är där inne. ♥


Vattenlekpark!

Tittade in på Corren lite snabbt och hittade ett film/text bit om den nya vattenlekparken. Vilket jag tror min son skulle uppskatta rejällt. Får hoppas på fint väder fram över så att man får gå dit så han får leka lite där.

Läs och kolla in det själva; http://corren.se/ostergotland/linkoping/?articleId=5249606&date=&menuids=



Gahha.

Skrev nyss ett halv långt inlägg, men råkade radera allt. Ussh så irriterande.

Sitter på halv golvet och försöker få till ett blogg inlägg, Zackarias badar med sin kusin Max. Båda två hamnar ganska lätt i lekensvärld och glömmer vad man har sagt. En halv swimingpool i badrummet. Men så är det med barn. Dom skrattar och har det roligt iallafall.

Ikväll blir det grill mys med Jennie Nellie och Max, inte bror min då han jobbar. Han får skylla sig själv;) hehe sen så har vi även inhandlat lite lördagsgott. Chips dip Coca cola och smarties. Det var tydligen någon bra filmen på canal pluskanalen ( någon av dom) vid nio ikväll. Så kanske blir titta på den.

Nu varnar batteriet mitt, bäst att avsluta. Ha en bra kväll.


Vecka 33. En dag försent!

I magen:

Barnet kan nu skilja på ljus och mörker och pupillerna kan vidga och dra ihop sig. Precis som en nyfödd bebis sover barnet mestadels av tiden. Nu kan det till och med ha REM-sömn, det vill säga den delen av sömnen som man drömmer under. Barnets lungor är nästan helt färdigutvecklade och deras alveoler är täckta med surfactant som ska hjälpa barnet att andas när det är fött. Det samlar på sig fett som värmer och skyddar och barnet ökar en hel del i vikt under graviditetens sista veckor. Nu ligger det oftast i rätt ställning inför födseln, det vill säga med huvudet nedåt.

 

     vikt.JPG      langd.JPG    

2-2.2 kg            43cm

 

Längden mäts från huvud till fot.


Mamma:

Du kan känna små rytmiska ryckningar i livmodern. Det beror på att barnet hickar. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen.


Partner:

Kanske är det dags att ni sätter er tillsammans och gör en födelseplan. Skriv ner era önskningar om hur ni vill att födseln ska gå till. Kanske vill ni ha dämpad belysning, en viss förlossningsposition, musik eller vissa smärtlindringsmetoder. Men kom ihåg att det är just önskningar. Personalen kommer att försöka tillgodose dem så gott det går men det är inte alltid säkert att de kan det.


Mödravården:

Du fortsätter att besöka din mödravårdscentral varannan vecka. Ditt symfus-fundusmått är troligen mellan 29 och 34 centimeter. Vid den här tidpunkten brukar barnmorskan kontrollera om fostret ligger i rätt ställning, det vill säga med huvudet nedåt.

Om du oroar dig för förlossningen är det bra att du berättar det för barnmorskan. Ofta kan du och din partner få göra ett studiebesök på den förlossningsavdelning ni har tänkt föda på. Alla har dock inte möjlighet att ta emot studiebesök men då anordnas istället en informationsstund i en samlingslokal.


(www.barntotal.se)


Snabbis!

Tar ett snabbt inlägg. Vi ska kolla på film straxt.

Det har inte hänt så mycket denna vecka. Har inhandlat en syskonvagn så nu är det avklarat. Nu ska vi bara köpa en sitt vagn till Zackarias med så är vagn handladet klart.

Idag vart det sjukhuset för kontroll på Zackiaras med urinvägsinfektionerna att göra. Allt såg jätte bra ut, vi bli kallade i höst igen för att dom ska belysa njurarna och kolla efter ärr. Är det inget då så är allt klart, skulle det vara ärr går dom vidare med mer kontroller.

Nu ropar visst älskligen
 Kanske åter kommer -

Puss hej

Grattis....

Grattis älsklingen på 25 års dagen !



Mina fina pojkar. ♥


Allt gjordes inte.

Igår så  hade jag min lista som jag skulle göra. Glömde även skriva dit att jag skulle baka.
Men jag hann ju självklart inte med allt, så fick flytta fram städning och handlingen tills idag. Dum som jag är sitter jag här. Men känner att det är min chans att få lite "data tid". Har blivit så dåligt med det. Eftersom det oftast blir film skapligt på kvällarna nu.

Hos barnmorskan igår gick allt jätte bra, allt ser jätte bra ut. Järnvärdet bara ökar hela tiden så nu slipper jag kämpa med att komma ihåg dom där tabletterna, hade 131 i järnvärde nu. Hon sa att jag kunde ta någon nån gång ibland. Ska även minska lite på saltet eftersom jag får domningar i min arm när jag sover.  Det värsta är ju att maten inte smakar något då. Men det är bara två månader kvar nu.

Nej nu måste ja sätta fart om jag ska hinna med att städa tills jag ska hämta mitt lilla charmtroll hos dagmamma igen. Ha en toppen dag, det ska jag ha.



Fullt på schemat, ändå sitter jag här..

Idag är det fullt på schemat. Vet inte hur jag ska hinna allt, specellt inte när jag sitter framför datorn.

  • Skriva matsedel
  • Inhandla
  • Hämta Zackaria
  • Köpa födelsedags present till älsklingen
  • Städa
  • Barnmorskan
  • Barnvakt

Men jag börjar med att bädda sängarna som jag inte har gjort än idag. Får se  om jag håller mig vaken i kväll så att ja orkar med ett blogg inlägg tilll.
Ha en toppen dag, så hoppas vi inte på för mycket regn.


Vecka 32.

I magen:Graviditetskalender vecka 32

Lanugohåren som har täckt barnets hud börjar försvinna.
En del kan finnas kvar på axlar och rygg när barnet föds.
De flesta rynkorna i ansiktet är borta och barnet utvecklar
förmågan att svettas. Rörelserna i magen kommer att vara
som starkast den här veckan och de övergår nu mer till att
kännas som knuffar eftersom barnet får allt mindre utrymme
att röra sig i. Barnet har nu mycket goda chanser att överleva om det föds.

 

 

 

 

      vikt.JPG         langd.JPG       

1.8-2 kg               42 cm

    

Längden mäts från huvud till fot.

Mamma:

Om du hastigt svullnar och samtidigt ökar snabbt i vikt kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning. Det är allvarligt och orsakar högt blodtryck. Om du misstänker att du har drabbats av havandeskapsförgiftning måste du kontakta din barnmorska omgående. Havandeskapsförgiftning kan leda till försämrad tillväxt hos fostret. I sällsynta fall kan det vara livshotande. 

Eftersom kroppen förbereder sig inför förlossningen kan du känna förvärkar. De påminner om mensvärk.


Partner:

Du och din partner kan tillsammans läsa om förlossningen och olika smärtlindringsmetoder. Det är en trygghet att ha kunskap om vilka alternativ som finns och deras för- respektive nackdelar.


Mödravården:

Fortsätt att besöka din barnmorska varannan vecka.

 
( källa www.barntotal.se)


Fredag!

Vilket underbart väder vi har haft dom här dagarna, riktigt sommarväder. Sitter nu på baksidan och njuter av en så kallas sommar kväll. Underbart. Hoppas det  håller i sig.

Idag har jag haft tvättstugan, var tvungen att tvätta upp alla handdukar och byta sängkläder. Tycker sånt är så jobbigt att torka inne så då är det bra med tvätt stugan. Sen har ju Jennie Nellie och Rocky varit här idag med. Har suttit på baksidan och bara njutit. Tog en lite tripp till framsidan med, Zackarias passade på att gunga vilket han älskar.
Annars vart det lite skitsnack, mellis och glass här. Underbart att kunna sitta ute hela dagarna. Men har kommit på en sak när värmen kom att alla i familjen har ont om sommarkläder. Blir att inhandla lite nytt sånt. Beställde lite nytt till killarna igår som kommer hem nästa vecka. Förtillfället kollar jag inte ens på kläder till mig själv, är så tråkigt att handla kläder när man är gravid. Så ja får handla till mig i höst i stället. När kilona har börjat rasa, för i höst ska fläsket bort;) Försöker få med mig många i min bantning, så att vi kan pusha varandra så att säga.

Zackarias tvärslockande redan vi sju ikväll, han var trött. Man märker på honom att värmen är här. Men han tycker om det lika mycket som jag. Bara springa ut på baksidan och lek lite på våran gräsmatta eller sätta sig på trallen och lek med något.
- Jag spray solskyddsfaktor och ger honom mycket att dricka mellan varven. Vilket går jätte bra, han har inget emot att jag smörjer in honom och dricka vatten/saft/jucie eller något tycker han också om. Vilket är skönt. Men igår upptäckte jag att han inte var så förtjust i vattenmelon, tråkigt nog. Men dock smakade inte vattenmelonen så mycket än. Så får hoppas att det vänder, för det är bra frukt i sommarvärmen.




     
- Mammas lilla prins. Ussh vad tiden går fort.♥




Torsdag.

Nu är jag här igen, har varit väldigt dålig på att blogga denna vecka. Har knappt suttit vid datorn något alls. Skönt det med. Men tänkte passa på att slänga in ett par ord nu innan jag ska ordna min lunch.

Sen blir det att springa upp till centrum för att kopiera lite papper och skicka iväg. Sen ska min lilla plutt hämtas hem igen =) Underbart.
Sen blir det lekparken hela dagen, Jennie Max och Nellie kommer hit med. Så det blir mellis och sånt mys ute idag. Det är skönt att kunna vara ute  så mycket med barnen när det är så fint väder.
Ja måste smörja in mig lite innan jag går ut med, jag bränner mig så lätt på bröstet. Har redan gjort det en gång iår. Så lika bra att smörja in sig.

Nää nu ska ja orda lite innan jag springer iväg
Ha en toppen dag i solen allesammans.


RSS 2.0