31:e Mars 2010

Snart är det allt April, tycker tiden detta år bara har sprungit iväg. Men det betyder att det snart är vår och sommar med masa värme och så. Underbart. Jag längtar.

Ussh har suttit och skrivit ihop en matlista för en vecka nu. Det är lika jobbigt varje gång tycker jag. Svårt att komma på vad man ska äta. Känns som man aldrig varierar sig. Men man gör nog det mer än vad man tror.

Torsdag Fisk potatis sås och morötter
Fredag   Smörgåstårta
Lördag   Potatisgratäng med kycklingklubbor och sallad
Söndag  Potatis Köttbullar Sås med stekt lök och svamp
Måndag  PyttiPanna och ägg
Tisdag   Korvstroganoff med ris och sallad
Onsdag  Lasagnette och sallad

Det är vad som inhandlad för denna veckas mat, matlistan vart inte riktgit som jag hade planerat den. Men den får vi ta denna vecka, får hoppas påatt man är mer påhittig nästa gång.




Igår så tog pojkarna hem en seger i Clotteta Center vilket kände underbart. Så nu kör vi mot Djurgården på torsdag, hemma i cloetta center igen. Hoppas självklart på yttligare en seger, får heja fram pojkarna för fullt då med.  Heja LHC......


 LINKÖPINGS HOCKEY CLUB

Ussh igår fick jag hem ett nytt brev eller papper ska nog kalla det att det har varit översväming i källaren så nu måste ja ner i helgen och ta hand om skiten där nere. Ussh så tråkigt. Finns roligare saker jag vill göra. 
Måste ju även ta hand om garderoben i vårat sovrum, den ska vara tömd nästa fredag och det är massa skit där inne jag måste gå igenom. Så det finns att göra....
Fast självklart hoppas jag på massa sol med så man kan spendera lite tid i lekparken med Zackarias under helgen med.


 

 

Nä nu måste jag nog ta mig och fixa lite lunch, magen börjar ropa på mat och snart ska ja hämta hem min lilla plutt igen . ♥ Synd om honom att bara få vara där så kort tid, när han tycker det är så roligt. Hoppas verkligen att det blir ändring på det snart. Skulle underlätta MASSOR....

Ha en bra dag!


29:e Mars 2010

Idag när jag skulle hämta in poste vart jag till min förvåning shit orolig. Ett brev ifrån ett inkasoföretag. Jag som är så nog med mina räkningar. Öppnar och läser, inser att det är något om några böcker. Ett företag jag aldrig hört talas om. Inte har jag beställt några böcker häller. Ringer upp företaget och dom lätt inte så förvånade och skulle kolla upp det. Så får ringa tillbaka nästa vecka och se vad dom kom fram till.


Senare på eftermiddagen ringer jag körkortsporatelen för att kolla upp vart Granen handledare bevis har tagit vägen ?!?! Svaret jag får är att dom har fått min inbetalning med inte fått in några papper, så jag fick ringa Magnussons och be om ett nytt. Hoppas att dom han få med det med posten så att ja kan få in papprena denna vecka. Hon jag pratade med på körkortsportalen skulle hålla ett extra koll och godkäna det dirket då. Så får hoppas att det är ordnat snart. Så man kan bara köra lite, teorin börja jag få kläm på känns det som..


Annars idag har jag inte gjort allt för mycket. Zackarias var ju hos dagmamman på förmiddagen. Det var inte någon ren son jag hämtade hela han var sandig, han hade haft det roligt i sandlådan=) Roligt för honom att leka med massa barn nu ute, lite lättare för honom att leka när det inte bara är massa snö som är ivägen.
Men när jag hade hämtat honom skulle jag gå till centrum för att inhandla lite, då gick jag och funderade på hur mycket skit snön gömmer på. Det ser för jäkligt ut på gaterna.

Nää nu ska ja ta och hoppa in i sängen och kolla på Hollywood fruar tänkte jag. Finns inte så mycket annat att se på!


28:e Mars 2010

Idag drog jag med mig Jennie på en långpromenad igen, skulle ner till stan och införskaffa skor till mina älsklingar. Så vi vandrade ner till stan för att handla ett par skor på stadium, skulle få 20% rabatt. Självklart var skorna slut. Då gick vi vidare till skopunkten för att köpa skor till den lilla älskling. Men självklart var skorna slut där med eller storleken. Så då drog jag med mig Jennie till Tornby för att handla skor istället. Men ett par av Zackarias skor ska ja byta storlek på, lite lättare att se hur han går när man är hemma och kan fokusera på det istället för vad han försvinner och bland alla andra där.




  1. Svarta convers, till Tobias
  2. Svarta Midcut boot, till mig
  3. Svarta Ankle boot, till mig
  4. Svarta gummistöver, till Zackarias
  5. Vit basketkänga, till Zackarias
  6. Vit sko, till Zackarias.

- Så nu ska vi väl vara nöjda ett tag, bara jag får mig ett par gummistövlar jag med så jag kan plaska i vattnet med min son. Här ska det inte lidas för att det är vattenpölar. =)


Efter våran runda vart det hem till Jennie och Sonny för att heja fram LHC och det gick ju vägen  =) Helt underbart, betyder att det är jobb på tisdag som gäller för oss. Underbart.

Nää nu måste ja hoppa ner i sängen, är hur trött som helst... Förstår inte, klockan är inte alls mycket. Man blir trött av vandring.

Ha en fin kväll.


27:e Mars 2010

Måste ju skriva att det vart en seger för hos i LHC igår. Vilket kändes underbart. Det betyder att vi spelar även imorgon.  Då blir man bänkad framför tv och får heja för fult och hoppas på en vinst till.


Denna dag började med att man skulle springa till Ikano och införskaffa en present till lilla Alica, som jag totalt glömde bort igår. Men gud vad dåligt det finns med tjejkläder. Fanns massor ifrån stl 62, men under det finns det inte alls mycket. Var så svårt att hitta något till henne. Men det finns blir något enkelt, hoppas syster blev nöjd.

Passade även på att spring in och köpa skorna jag provade igår. Provade två par, ett par " fejk" convers och ett par hel svara i samma stil. Men när jag kom in idag så bestämde jag mig för att ta dom helt svarta. Kommer fram till kassan, så frågar kassörskan om jag var medlem. Javisst är jag det ( som mamma är man medlem överallt känns det som) och då sa hon att om jag köper ett till par skor får jag 100Kr i rabatt. Då passade jag på att ta dom andra med eftersom dom kostade 200kr ifrån början. 100 kr extra är inte så mycket, men det slutade med att jag fick mer rabatt. Så summan slutade bara på 250 kr, sånna priser tycker man om. =)

Väl hemma vart det lite lunch och göra sig iordning för fult. Det är ju ändå Nellies dag, (Dop dag) en toppen dag. En fin prinsessa som var fin i dopklänning och en rosa rosette som var god att äta på. =)  En stolt storebror som fick hälla upp vatten var med där frame med. Sen så stod ju prinsessans faddrar där med som är jag och morbror "Bubben".  Bubben ska bara lära henne ishockey så jag får väl se till att lära annat=) haha.
Men  det var även väldigt kul att träffa Farmor som jag inte har träffat sen värkarna satte igång ordentligt och Zackarias ville komma ut. Även kul för henne att få träffa den lille som spökade på hennes kalas. Måste ju även tillägg att Bettina med barn var där med och hennes lilla prinsessa var väldigt söt och hårig=) hehe. Kul att få träffa dom med barn. Sjävklart var det toppen att träffa syster Elin med som jag inte har träffat på väldigt länge.
Jobbigt med avstånd till sina syskon. ... =/

Väl hemma vart det lite bus och lek med Zackarias innan jag ordnade en taco middag för oss. Som vi avnjöt i soffan, lite lördagsmys. =) hehe

Nä nu ska ja hoppas vidare. Ha  en toppen lördag...




Convers.



Nu anordnar Converse-fantasten Linda en tävling i samarbete med Junkyard.
Du kan vinna ett valfritt par converse, i vilken färg och modell du vill [se alla tillgängliga här]
Ps: Tänk på att det går att bläddra flera sidor med skor och inte bara en : )

AVSLUTAS: 5/4


Vecka 22.

I magen:

Fostrets fem sinnen utvecklas dagligen. Smaklökar har bildats på tungan och fostret har nu känsel. Fostret experimenterar med känseln genom att stryka sig över ansiktet och känna på olika kroppsdelar. Ögonlocken täcker hela ögonen. Lungblåsorna utvecklas men de är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln. Om det är en flicka utvecklas slidan den här veckan.


       510 gram        25 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).


Mamma:

Många känner att sexlusten ökar. När blodflödet ökar är det en del kvinnor som för första gången får orgasm eller multipla orgasmer. Många oroar sig för att barnet kan skadas av sex men det är väl skyddat där det flyter omkring i livmodern. Såvida din läkare inte har avrådit dig från sex så är det hälsosamt med sex under graviditeten. Ni kommer ofta varandra närmare och det stärker ert förhållande. Kanske ni måste börja vara lite kreativa med ställningarna eftersom magen lätt kan komma i vägen.

Hormonerna kan göra att ditt tandkött svullnar upp och det kan blöda. Bäckenlederna mjukas upp under graviditeten. Det sker för att utvidga bäckenet så att barnet kan komma ut vid förlossningen. När bäckenet mjukas upp blir det mer rörligt och ostadigt. Det gör att många kvinnor känner värk i korsryggen, bäckenet, i skinkorna eller värk från blygdbenet ut mot ljumskarna.

Du kan känna att din livmoder övar sig inför förlossningen genom oregelbundna sammandragningar som kallas Braxton Hicks kontraktioner. I Sverige brukar vi kalla dem förvärkar, falska värkar eller avstannade värkar. De känns längst upp i livmodern. De är inte farliga vare sig för fostret eller för dig. Om sammandragningarna skulle bli smärtsamma och du har fler än fyra per timme bör du kontakta sjukvården eftersom det då kan röra sig om en för tidig förlossning.


Partner:

Lyssna till dig partners sexuella behov. Det är viktigt att ni under graviditeten fortlöpande diskuterar känslorna runt sexlivet och hur ni vill ha det.

Utnyttja tiden innan barnet kommer till att göra och uppleva saker som ni inte kan göra sen när barnet kommer.


Mödravården:

Fortsätt att gå på regelbundna kontroller ungefär var fjärde vecka fram till vecka 28.


Oj då!

Glömde visst att skriva där en dag, får kompensera det idag, men två inlägg kanske =)
Hände inte så mycket igår iallafall, Zackarias var hos dagmamma igen. O det gick jätte bra att lämna honom. Så det är skönt, han är frisk och så nu.. =) Underbart!
Sen på kvällen var det våran tur att heja fram LHC som gick sådär måste jag säga, förlorade igår med. FAN FAN FAN. Så nu står det 1 - 3 i matcher. Inget bra, så imorgon kan vara en avgörande match. Tror dock att det är det med. =(


Nu så sitter jag här och bara kollar runt lite, har gjort med av med massa pengar på räkningar som vanligt den 25:e. Skönt att veta hur mycket pengar man har kvar resten av månaden.  Speciellt för imorgon ska jag och Charlotte göra Ikano lite osäkert. Handla en dop present till mitt fadder barn. Hon måste få en fin present ifrån från sin gudmor med familj =) Sen måste ja införskaffa mig ett par svara leggings. Det är jobbigt när mina ändå gick sönder för ett tag sen. Självklart får jag massa underbar tid med en vän med.
På kvällen blir det jobb igen......vi får se hur det går.

Sen på lördag då kommer ju dopet.  !


ha en toppen kväll, så ska ja försöka titta in ikväll igen och skriva ett par rader!


My Sister's Keeper



Måste verkligen rekomendera denna film, en riktigt tjej film.
Som man gärna släpper fram tårarna för.





Vad håller ihop en familj? Nick Cassavetes,
regissören till "Dagboken" och "John Q",
visar återigen sin känsla för berättelser om
djupa mänskliga relationer i denna inspirerande
film om en kärleksfull familj - utmanad och förenad -
av ett barns sjukdom. Cameron Diaz, Abigail Breslin,
Alec Baldwin mfl skapar en fantastisk känsla i
berättelsen om 11-åriga Anna Fitzgerald, född för
att vara donator till sin leukemidrabbade äldre syster,
men som till slut kräver rätt att bestämma över sin
egen kropp. Hennes kamp för frihet att välja
kanske splittrar familjen eller, är det första steget
mot verklig tillgivenhet, värdighet och vad det
betyder att vara en familj. ALLT FÖR MIN SYSTER
bygger på romanen med samma namn av Jodi Picoult.

 


Ussh!

Sitter och kollar på hockeyn som precis påbörjade sin 4:e period. Står 1-1 nu, så kom igen LHC......



Nu måste det snart räcka med sjukdomar, Zackarias är sjuk igen, inte bara snorig och lite hostig. Han spydde imorse och han har urinvägsinfektion. Så idag påbörjade vi en ny medicin kur,
hoppas att han inte reagerar något på den. Dom vanliga biverkningarna är dirré, feber,illamående/kräkningar. Tycker så synd om honom, han sover verkligen oroligt idag med. Han ville inte riktigt somna ikväll... =/ Får hoppas att han sover hela natten nu.




Det har verkligen inte hänt allt för mycket idag, har mest mysigt med min son♥


Nää nu ska ja kolla vidare, känner att jan inte kan slita blicken ifrån tv riktigt.


 

 

 


Sängen.

Nu ska jag och älsklingen hoppa ner i sängen och kolla på film. Jag har fått bestämma. (rekord) Så det blir Prinsessa. Får hoppas att den är bra, annars tar det ett bra tag innan jag får bestämma igen tror jag.

God natt med er alla där ute.


21:e Mars 2010

Nu så ska jag väl försöka få till det här med bloggande tänkte jag, denna vecka har ju också varit med sjukdomar. Nu får det räcka, nu när alla är friska och glada. Tre veckor får vara nog med sjukdomar.           

Igår så hade vi en dag på stan med Tobias syskon (dom  flesta) med respektive och spelade bowling och gick vi vidare upp till Ming och åt en super god buffé och friterad banan. Men hade kunnat skippa banan, det vart lite mycket kände jag efteråt. Efter att ha spenderat att par timmar på Ming var det dax att bege sig vidare. En del åkte hem men Palle, Lina, Andreas, Maria och vi gick vidare. Pojkarna var ju ölsugna, men det var rätt mycket folk överallt men vi hittade ett bord inne på  Pitcher. Efter en fanta och några öl ( ölen till pojkarna) så var det dax att åka hem. Var hemma straxt efter ett i natt.
Zackarias hade det mysigt hos morfar, moster och tant Susann =) Evelina tycker det är så roligt med att Zackarias är hos dom. Roligt att det funkar så bra.


En stund senare, nu har jag sövt Zackarias. Han somnade gott. Så nu tänkte jag ta mig lite kväll och bara ta det lungt=)
Ha det en bra kväll..


Golvet?

Sitter på golvet i badrum/hall och kollar in min son när han badar runt för fullt. Det bästa han vet, gärna flera gånger om dagen badar han. Han vill inte häller komma upp när mamma tycker det är dax.


Måste ju även ta och gratulera Camilla och Tobias till eran dotter.  Som ni fick i går den 18/3-2010. Grattis grattis.


Idag kommer det nog inte hända allt för mycket, kommer nog ta och dansa loss lite med damsugaren och golvmoppen. Ska även förbi Zackarisa dagmamma för att hämta regnkläderna. Skulle vilja att han går ut och leker en sväng idag och sen vill jag även skicka med dom till morfar, moster evelina och Susann som han ska sova hos imorgon. Lördag till söndag.
Jag och Tobbe ska ner till stan och fira Andreas som har fyllt 30 med lite bowling och lite mat. Sen fyller ju även Åsa år då. Dom evigfödelsedagarna. Stor familj många födelsedagar. ♥

 

Nää nu ska jag nog ta och ta upp  Zackarias för lite borstning av tänder och bäddning av sängar och lite.

Hörs säkert ikväll,  ha en toppen dag.


Vecka 21.

I magen:

Fostervattnet som skyddar barnet som en stor kudde har nu fått ytterligare en uppgift - att förse barnet med socker. Fostrets tarmar har utvecklats så att små mängder socker kan tas upp från fostervattnet som fostret sväljer. Det kan sen passera genom tarmarna till tjocktarmen men självklart kommer nästan all näring fortfarande från modern via moderkakan. Fram tills nu har barnets lever och mjälte producerat blodceller men nu börjar också benmärgen att bidra till produktionen.



       420 gram       24 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

Mamma:

För de flesta är det här en ganska bra tid. Magen syns väl med den är inte för stor. De flesta är mindre trötta och mår inte illa längre. Diverse krämpor som kan uppkomma i slutet av graviditeten har inte kommit ännu. Oron för missfall brukar ha avtagit väsentligt.

Många kvinnor undrar om motion är farligt under graviditeten. Motion är bra så länge som du motionerar under rimliga former. Ta det lugnt, du ska inte träna för ett triathlon. Eftersom dina ligament blir mjukare under graviditeten är risken för skador lite högre. Därför lämpar sig så kallad low-impact-motion som yoga, simning och promenader allra bäst.


Partner:

Det är säkert skönt att din partner mår bättre. Det kan också göra din tillvaro lättare.


Mödravården:

Ni fortsätter att gå på regelbundna kontroller cirka var fjärde vecka fram till vecka 28.


Funkar!

Har haft lite problem med att komma in på min blogg så därför har det varit uppdatering.
Kan ju inte säga att det har varit vidare mycket som har hänt häller. =/ Sega dagar.


Har suttit en stund och drömt mig bort i husvärlden, finns så många fina hus att kolla på www.hemnet.se. Den dagen den lyckan. Jag for fortsätta drömma mig bort ett tag till. Ett jobb måste inskaffas först och lite körkort.

Nää nu ska ja fortsätta drömma mig bort lite, återkommer nog mer ikväll..

 

Ha en toppen dag!

 


Vårsol.

Idag har man njutigt av våren solen i ca sex timmar, 40 minuter av dom satt vi och tog en lunch. Annars så gick vi hela tiden. Vi började turen med att gå till bibloteket i stan för att ja skulle skriva ut lite papper, sedan fortsatte vi in till staden för att jag skulle lämna in lite arbets ansökningar. Rättare sagt tre stycken.
Sen tog vi en super god lunch på Claras, som bestod av bakpotatis och skagenröra. Super god!
Sen tog vi och traskade vidare ut till Ikano för att söka yttligare tre jobb och sen handla lite till kvällsmaten.

Nu sitter jag hemma, kvällsmaten är avklarad, disken är diskad, Zackarias sover så nu har jag äntligen tagigt kväll och det är super skönt. Känner mig lite små trötter, så tror att sängen kommer att ropa på mig ganska snart.

Ha en fortsatt kväll..


Vecka 20.







Grattis! Du är halvvägs till förlossningen. Fostret upptar allt mer av utrymmet i livmodern och den ökade tillväxten kommer att skapa ett tryck på dina lungor, mage, urinblåsa och njurar. Fostrets hud tjocknar och flera hudlager utvecklas; dermis, epidermis och underhud. Hår och naglar fortsätter att växa. 

 




  
  
300 - 350 gram      23 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).


Mamma:

Nu känner de flesta att fostret i magen rör på sig. En del kan dock få vänta lite till innan de märker de första fosterrörelserna. Livmodern har växt mycket och magen skjuts fram. Det kan göra att naveln putar utåt. Vissa kvinnor kan få jobbigt att andas eftersom inre organ trycker på lungorna. Det tillståndet kan fortsätta tills det att barnet vänder sig med huvudet nedåt. Det händer oftast fyra till sex veckor innan förlossningen om du är förstföderska

Från och med nu växer magen mer regelbundet eftersom fostret nu i huvudsak bara koncentrerar sig på att växa. Jämför inte din mage med andras eftersom den kan variera mycket mellan olika kvinnor. Om du känner dig trött kan det bero på järnbrist. Många kvinnor behöver ta tillskott av järn från vecka 20. Rådgör med din barnmorska på mödravårdscentralen. Hon kan testa ditt blodvärde.


Partner:

Mellan vecka 20 och 30 börjar vanligtvis föräldrautbildningen. Självklart deltar du i den. Ni har rätt till ersättning från Försäkringskassan om ni behöver ta ledigt från jobbet.


Mödravården:

Från ungefär vecka 19 lyssnar barnmorskan på fosterljud - främst hjärtljudet. Hon kontrollerar att hjärtfrekvensen är normal. Mellan 110 och 160 slag per minut anses som normalt. Barnmorskan lyssnar med en tratt eller med en så kallad doptone som är en liten ultraljudsapparat med högtalare. Då kan du och din partner också höra.

Under vecka 20 får du också ett moderskapsintyg av barnmorskan. Det bekräftar att du är gravid och anger också beräknat datum för förlossningen. Intyget ska skickas till Försäkringskassan.

Kanske är det dags att börja föräldrautbildningen. Den påbörjas vanligtvis mellan vecka 20 och 30. Formen för den och antalet föräldrapar som deltar varierar mellan olika mödravårdsmottagningar. Det kan vara i stora eller mindre grupper och med en eller flera barnmorskor. Det kan vara på dagtid eller på kvällstid. Utbildningen är gratis och båda föräldrarna har rätt till ersättning från Försäkringskassan för att delta. Det kan skilja mycket på utbildningen mellan olika mödravårdscentraler men oftast tar man upp föräldraförsäkringen, vad som händer under förlossningen, vilka smärtlindringsmetoder som finns hur man kommer igång med amningen.

( källa www.barntotal.se)



Lördag 13 Mars 2010

Får väl till en början med gratulera min mamma som fyller år.
Ska även ta och gratulera min syster Bettina som igår fick sin lilla Alica.



Dagen idag kommer bestå av kalas, vi ska åka ut till Vårdsberg för att spenderar dagen med kusin och och andra familje medlemar. Mysigt och trevligt.
Måste tacka min snälla storebror som är så snäll och kör oss dit med eftersom bussarn har så konstiga regler för dig.

Ska även äta lite mat och kolla på melodifestivalen där ikväll, man måste ju se vem som tar hem segern. Ja har många låtar som jag tycker är bra. Så blir mycket öron godis ikväll.



Nää nu ska ja ta och plocka lite här hemma och se till att vi får med oss det vi böhöver och göra mig iordning.
Ha en toppen lördag. Måste lägga till ett HEJA LHC med.  Hoppas på vinst idag.



Fredag 12 Mars 2010

Nu ska jag och plutten ut och köpa ett lite paket till Hilma eftersom vi ska på kalas imorgon. Efter det ska vi hem till Jennie och Sonny, för att dom ska vara så snälla och passa Zackarias medans jag ska åka ner till stan och möta upp Tobias.
Vi ska få se våran lilla krabat i magen nu igen. Ska blir roligt att se den igen. hehe

Bästa att byta blöja och paka ner lite mellis till min plutt.

Hörs ikväll.. Ha en toppen dag.




LHC

Har inte hunnit med att skriva något inlägg idag, därför drar jag inte ett kort inlägg nu. Har nämligen haft en snickare här hela dagen och Zackarias har tyckt att det har varit väldigt intressant att hjälpa till så det vart mycket att hålla reda på honom. Sen har jag lagat mat, både lunch och sen var jag så snäll och lagade lasagne till min älsklingar ikväll.
Nu sitter jag och väntar på att min stora älskling ska ramla in från jobbet så att ja kan åka och jobba. Det är en dag som vi springer om varndra i dörren bara. Men det är så få gånger så det får man ta.


Nä nu ska jag mysa och gosa med min lilla älskling så länge.

Ha en toppen kväll.. HEJA LHC



Fortsättning.

Dagen vart inte riktigt som planerat. Vart inte mycket till städning, startade tvättmaskinen och skulle börja städa i badrummet så ringer telefonen. Dagmamman, Zackarias har spytt ner hela sig. Så det vart bara bort och hämta honom, hinner bara in så spry han ner både mig och sig själv igen.  Så det vart en extra maskin med spy kläder sen. Men vad gör man inte.

Vart ett tag att spendera i soffan och satt mig en stund vid datorn när han sov, men när han vaknade mådde han hur bra som helst igen. Det är full fart på honom än och han har fått behålla maten. Men jag läste på han medicin att en vanlig biverkningar är kräkningar/illamående, så det har nog med det att göra.

Nu har jag precis bakat mig en kladdkaka som ja ska smaka på när jag kolla på andra avenyn, soff mys med mig själv.


Vart ett snabbt inlägg nu, ha en toppen kväll. Puss hej


Utmanad.

10 FAVORITER
  • Dialekt: Skånska?!?!
  • Mat: Medelhavsgratäng
  • Låt: Think twice
  • Film: Smala Sussie
  • Tecknad figur: Doris (hitta Nemo)
  • Sport: Ishockey (LHC)
  • Komiker: Magnus Betner
  • Veckodag: Fredag
  • Glassmak: Kolaglass
  • Soloartist: Lars Winnerbäck

9 FÖR TILLFÄLLET

  • Humör: Trött
  • Tanke: Vad det ska ätas till kvällsmat
  • Kläder: Mjukisbyxor och Tshirt
  • Bakgrund: Svart med bild
  • Känsla: Bra
  • Tid: 14:26
  • Bästa sak: Min dator
  • Irritationsobjekt: Ingen/inget


8 FÖRSTA

  • Bästa vän:  Sandra
  • Husdjur: Hunden Fina
  • Utlandssemester: Turkiet
  • Piercing: Öronen
  • CD skiva: Kommer ej ihåg
  • Bil: Har aldrig ägt någon
  • Ord: Mamma/Pappa anar jag

7 SENASTE

  • Telefonsamtal: Jennie
  • Mat: Smörgås
  • Dryck: Vatten
  • Biltur: Hem från sjukhuset i fredags
  • Tv-program: Grabben i graven bredvid ( på tv nu )
  • Spelad låt: Pernilla Wahlgren, låten från melodifestivalen 2010
  • Köpta klädesplagg: 1 tshirt till T, 3 tshirt till Z och 1 mjukisbyxor till Z


6 HAR DU NÅGONSIN

  • Dejtat någon av dina bästa vänner: Nej
  • Brutit mot lagen: Ja, alla är vi små rebeller.
  • Blivit arresterad: Nej
  • Badat naken: Ja
  • Varit med på TV: Nja, kanske.
  • Varit med i tidningen: Ja


5 NEJ TACK

  • Skolämne: Fysik/kemi
  • Mat: Fiskbullar
  • Musik: Klassiskt
  • Dryck: Öl
  • Djur: Insekter, ussh


4 SAKER

  • Du gör när du har tråkigt: Surfar..
  • Du gjorde igår kväll:  Datakväll/ Tvkväll
  • Du kan höra just nu: Tv och tvättmaskin
  • Du inte kan leva utan: Min familj självklart : )


3 PERSONER

  • Du kan berätta allt för:  Tobias, Jennie & Sonny 
  • Du tycker om: Familjen och vännerna
  • Du inte gillar: Falska människor
2 VAL
  • Coca cola eller fanta: CocaCola
  • Hund eller katt: Katt

1 ÖNSKAN
  • Att alla i min familj är friska och välmående!


Det var det, nu utmanar jag alla som läser detta. =)


Onsdag 10 Mars 2010

Får väl börja med att gratulera min gamla pappa som fyller år idag.

Sitter här och kollar runt efter mina jobb och vart jag kan skicka iväg min spontanansökningar till nu, känns som dom mästa ställena är redan skickade till. Har några ställen jag ska lämna in personligen till. Men dom blir avklarade på fredag och innan dess ska ja bara skriva ut och kopiera lite papper. Det får bli på bibloteket. Ska undersöka det där med att skriva ut här uppe på centrum, vet bara om att man kan kopiera.

Det är en städnig fundering på jobb, känner att ja verkligen vill ha ett nu. Skulle uppskattas till tusen. Men är ju begränsad till en visdel. Jag kan tänka mig att arbeta med vad som hälst förut om, telemarketing och inom vården. Ska är jag uppen för det mesta tror jag som är realistiskt att söka. Mycket är sommarjobb, känns som det är lite svårt. Men en del skulle man ju kunna göra.

Det mesta jag skickar iväg är ju spontanansökningar, men har hört att det är lika stor chans att få ett jobb där som att skicka iväg en ansökan till en tjänst som söks. Eftersom det är så erhört många som söker till den tjänst som ansöks och bara ett få tal skickar iväg spontanansökningar. Får hoppas på att det gör lite resultat. Har en liten tanka vad jag verkligen skulle vilja jobba med just nu, men vi får se. Ska som sagt lämna in lite ansökningar på fredag.



Verkar som det är knasigt att ladda upp nya bilder, eller är det bara hos mig ? Eller är nog bara vissa =/
Ska nog försöka ta och städa av lite här hemma med idag, börja med badrum och toalett medans lilla plutten är hos dagmamma. Det är för mycket hjälpa till annars, tycker inte han behöver det just i dom två rummen. Annars får han jätte gärna hjälpa till och det gör han så gärna.

Pluttens egna städvagn, uppskattas verkligen mycket. Städas lite varje dag.



Igår ringde det ifrån Stågåstaden, och våra nya köksluckor kommer på Torsdag, ska blir roligt. Kommer bli så fint. Så ikväll måste jag skruva bort alla barnspärrar på dörrarna så ja kan behålla och sätta upp på dom nya luckorna. Skönt med lite förnyelse. Det är mycket som skulle behöva vara förnyels i vårna lägenhet känns det som. Men lite i taget.

Nää hörs ikväll säkert. Ha toppen dag i vår solen.







Tisdag 9:e Mars 2010

Vi hoppas upp som vanligt imorse och åt lite frukost jag och plutten. Bäddade sängarna, klädde på oss, borsta tänderna och alla dom där vanliga morgonsysslorna för att sedan gå vidare till dagmamman.
Var inte lika uppskattat idag, fick följa med in en stund innan han kunde leka själv. Hoppas att det vänder snart så han springer in och leker driekt när iv kommer dit.


När jag väl kom där ifrån begav jag mig till stan för att träffa min jobbcoach, fikade på Espress house som vanligt och pratade om mitt jobb sökande och hur jag ska gå till väga. Nu har jag lite saker jag ordna tills på nästa tisdag då jag ska träffa honom igen. Tycker det är rätt skönt att träffa honom, få hjälp med CV, brev och tillväga gångs sätt. Är ju rätt många år sen jag lärde mig skriva allt det där. Nu är det uppdaterat för 2010. Hoppas bara att det ger något resultat.


Sen vart det bara att åka hem och hämta Zackarias igen. Trodde plutten skulle sova men det ville han inte. Så det vart en lång dag för honom. Gick rätt bra ändå. Sista halvtimmen kämpade han att vara vaken men nu sover han gott ♥.
Så det var mycket bus idag, han lekte massor i sitt rum medans jag pluggade körkortsteori. Det känns som det börjar sätta sig. Skönt det. Hoppas att Andreas får sitt godkänande snart så vi kan börja köra lite med. Måste blir klar snart.

Nää nu börjar klockan springa iväg, halv åtta hos mig väntar med älsklingen. Sen så ska vi nog kolla på äntligen midsommar.

( längtar tills på fredag, ul igen. få se den lilla krabbaten♥ )


Kände att jag behövde bjuda på en bild, Zackarias leker med leklera första gången.
Ha en bra kväll.

 


Kväll.

Nu har kvällen intagit ordentligt, Zackarias somnade som en stock vi halv åtta. Han är trött, det var en vecka sen han var hos dagmamman sist. Men skönt för honom att vara där igen. Få in alla rutiner ordentligt igen.

Jag satt en stund förut på förmiddagen och kollade efter jobb som vanligt, eftersom förra veckan inte var något aktivit sökande för fem öre. Det var inte så mycket som hade kommit ut på mina fem sidor som ja kollar. Men satt och funderade en del på studier, kanske ska ta något på distans. Men vet inte hur det funkar riktigt. Vet ju inte helt hundra vad jag vill jobb med eller kan tänka mig att söka till. Men vill ju inte ta en massa studielån, det känner jag mig inte alls sugen på. Ska prata lite med min jobbcoach imorgon och fråga om han vet något om studier.

När jag hämtade min lilla plutt förut så hade han blivit biten i kinden precis bredvid örat. Så nu ser han verkligen ordentligt skada ut eftersom han lekte stuntman igår med som ledde till ett stor blå bula i pannan och en lite fläskläpp plus ett lite blåmärke till i pannan. Men han är snart återställd, det är ju inget annat fel på honom längre som tur är.

På eftermiddagen vart det även ett besök bort till Jennie, Sonny, Max och Nellie på lite äppelpaj och sällskap. På besökt fick jag även med mig en hel påse hem med kläder till Zackarias som Max har växt ur, tack så jätte mycket. Så nu på kvällen har jag tvättat rent allt för att få bort Rocky, han vill ja inte ha med på köpet;)


Nää nu ska ja ta vara på kvällen och kanske ta och spela lite www.king.com för att roa mig själv en stund.
Kan vara behövligt ibland.

Ha en toppen kväll.


Måndag 8 mars 2010

Tiden går väldigt fort, snart är våren här. Underbart! ( måste tänka posetivt)

Har nyss varit och lämnat Zackarias hos sin dagmamma, han vart superglad av att se den färgglada lappen på dörren. Men vart lite mammig/blyg när vi kom in. Men det gick över på ett par minuter och inte ens en kram fick man när man skulle gå. Men det är skönt att han trivs med att leka med dom andra barnen iallafall.

Tiden innan jag ska hämta min plutt igen, betstår av att söka jobb. Vart ju inte att söka ett ända jobb föra veckan, fick inte så mycket data tid för min plutt skulle var på mig i stortsett hela tiden. Så nu blir det att söka ifatt alla tid.

Ha en bra dag i det fina vädret.



Ny design.

Nu ikväll har jag gjort en ny design. Är inte riktigt klar. Försöker hitta den " vinröda nyansen" någon stanns. Men lyckas inte få den att stämma till hundra procent.

Skulle vara snäll om ni sa till om ni märker något som är galet. Inte alltid man ser. Men är ju som sagt inte klar riktigt än. Men tålamodet börjar ta slut och John blund besöker nog mina ögon snart.  Skriv även vad ni tycker !

Såg till min förvåning att " antalet " besökare hade varit rätt många idag om man gemför med innan. Skulle vara kul att veta vilka alla är =) Lämna gärna en komentar!=)

Ha en god sömn.

God natt!


Vecka 19.

I magen:

Talgkörtlarna producerar fosterfett (vernix) som täcker kroppen för att skydda den tunna huden från skrapsår och hudsprickor. I hjärnan bildas flera miljoner nervceller för barnets motorik. Det är de som sammankopplar hjärnan med musklerna. Ett resultat av det är att barnet nu kan göra medvetna rörelser, som att suga på tummen av egen vilja.

Knoppar som ska bli permanenta tänder börjar utvecklas under de redan formade mjölktänderna.

Det är vanligt att man känner fostrets rörelser i magen för första gången i vecka 18-20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen. 

         260-280 gram     22 cm     
Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).


Mamma:

Många kvinnor undrar om sex kan skada fostret när det har blivit lite större. Svaret är nej. Sex är inte skadligt för fostret under någon del av graviditeten, under förutsättning att du har en normal graviditet. Det betyder dock inte att du behöver ha sex. Många kvinnor känner att sexlusten avtar vid olika tidpunkter under graviditeten. Det beror på hormonförändringar, oro, trötthet med mera.


Partner:

Tänk på att avlasta din partner med sysslor i hemmet. Det blir viktigare allt efter som hon närmar sig förlossningen.


Mödravården:

Det är möjligt att göra en detaljerad ultraljudsundersökning från vecka 19. Om ni inte har gjort fostervattenprov eller moderkaksprov kan den detaljerade undersökningen bland annat ge svar på om det finns avvikelser. Ni fortsätter att gå på regelbundna kontroller på mödravårdscentralen ungefär var fjärde vecka fram till vecka 28.

       

(källa www.barntotal.se)


Buzzador

Idag har jag hittat på ett nytt påfund, ett roligt sådant. Prova på grej är ju aldrig fel. Buzzador heter det, man kan få varuprover man ska prova på och dela ut till sina vänner och diskutera med dom sen. Kan vara roligt, massa kända märken. Bara vänta och se vad för erbjudande som dyker upp till mig. Det bästa av allt är att det är helt GRATIS, inget kostar. Sånt tycker vi om =).

Hoppas på att det blir bra!

Ha en fortsatt trevlig kväll.

Åter igen.

Nu var det ett tag sen jag skrev, Zackarias har varit sjuk nu en vecka. Igår var vi 2,5 timmar på vårdcentralen och sen fick avsluta kvällen på jour vårdcentralen för att få klarhet i vad det var som var fel på min lilla plutt. Eftersom hade har haft 39 - 40 graders feber i fem dagar. Men nu har haft fått antibiotika ( stavning). Så idag har han ätit och lekt bra, känns underbart att se måste ja säga.

Idag vart det att arbeta lite på LHC, var massor med folk. Tiden sprang iväg rätt bra. Skönt att få arbeta lite att utföra. Är ju så ont med arbeten, börjar bli trött på att gå hemma. Men finns inte så mycket jobb att söka =/ Hoppas det vädner snart. Eftersom det mesta som kommer ut nu är sommarjobb men det är inte så intressant för mig. Känns dom att säga så, men eftersom barnet kommer mitt i sommaren kanske det inte är läge att ha ett tillfälligt jobb då.

Tiden går fort med magen, på fredag har redan halva tiden gått. Då blir det även ultraljud igen, mysigt att få sen den lilla krabaten igen. Ikväll har den rört sig mycket ♥.

Nää nu måste jag nog avsluta sambon börjar bli otålig på att vänta. En film väntar oss. Hoppas jag inte somnar som vanligt =/


RSS 2.0