tillbaka

Har inte varit så aktiv här i helgen, men har ju inte så mycket tid till datorn förutom på kvällarna och denna helg har tiden gått åt till annat. Blandannat att vara barnvakt, göra om här hemma och ha film kväll med älsklingen.

Min omöblering här hemma är klar nu, så imorgon blir det att städa ordning på lägenheten ordentligt med. Har funderat länge på om vi skulle byta rum med Zackarias. Kände att jag ville prova att ha detta sov rum innan vi målar om det. Bilden jag fick i huvudet så såg det jätte bra ut och jag måste faktiskt säga att ja är rätt nöjd över det. Men måste köpa lite saker till Zackarias "nya rum" och även till Tobbes datarum.
Zackarias behöver
   Expedit hylla och lådor till facken,
   en vanlig lackhylla,
   en taklampa
   två blommor till fönstret,
   barngardiner och sängkläder
   & lite tavlor.

Tobbe behöver
   en papperskorg
   tavlor

Vårat sovrum
   nya sänglampor ( sängbordena)
   tavlor
   och lite blommor till fönsterna med.

Förtillfället har vi nalle puh på våra väggar och Zackarias har inget på sina väggar. Men det kommer saker in hela tiden som man vill ha så, det kommer blir toppen detta tror jag. Vi får prova så här ett tag och se om  vi vill ha det så.



I söndag så åkte jag och Jennie till Ö&B jag ville handla hem en torkställning och golvmopp till framsidan. Självfallet hittade man lite annat smått och gott med. Blandannat fick Zackarias en till hink, fast denna gång till mindre, vattenkana, spade och bandy/hocky set så nu har han spelat för fullt dom här två dagarna. Gud så roligt han tycker det är .

När älskligen kom hem ifrån Norrköping hade han med sig leksaker med blandannat ett garage med tre bilar till som han har lekt med. Det är i stort sett dom två sakerna han har lekt med på två dagar. Kul att han tycker om sakerna


Nää nu ska ja och älsklingen kolla på film, men återkommer imorgon igen
Sov gott med er!

 


Regn åska och blixtrar.

Det är var denna fredagskväll har bestått av. Lite små mysigt tycker jag ändå. Fast det var inte lika mysigt när man hade en hungrig son som sprang om benen och det var strömavbrott med maten på spisen. Men som tur var kom strömen tillbaka väldigt snart.

Innan regnet kom hann vi med en massa bus ute i lekparken, vi satt oc grävde gungade och åkte rutchekana. Zackarias provade sin nya sandleksaker, dom var  duggliga till leka med. Men  nu skulle jag vilja ha en lite mindre hink till honom bara. Känns som dom vi har är lite stora, inga han kan bära iväg på dirket. Men det finns styck hinkar på Lekia. Så får gå dit och köpa en.

En runda på Tornby vart det med med Jennie och Nellie. Köpte ett linne till Zackarias annars handlade jag inte märkvärdigt.  Fredagsgodis, tänkte att jag och Zackarias skulle ha lite soff mys idag när älskligen skulle iväg. Men efter lite bilproblem så vart det inte så, men soff myset han jag och Z med iallafall. Så älskligen åker imorgon bitti istället. Så det får bli lördagsmys för mig och Z med.
Imorgon kommer mormor hit med (Zackarias mormor), var ett tag sen. Så det uppskattar hon nog. Kul för henne att träffa Zackarias.

Annars har det varit väldigt lugnt idag, blir väldigt lungt imorgon med.


Sitter och funderar lite på om man kanske skulle ta och måla naglarna lite, känns lite extra roligt att göra det nu när det är "sommar". Sen nu när dom börjar få lite längd på sig med, känns som naglarna växer bättre när man gravid. Bäst att sköta dom då så man kan ha långa och fina naglar i sommar iallafall.

Tänkte bjuda på lite bilder.

Kusin kärlek, på hög nivå!




Leker med min gamla Skrållan docka.



Glassätande med kusin Max och moster Evelina.

     

En dag med massa bus i busfabriken.

Det får räcka för ikväll. Snart ska jag och älsklingen lägga oss och kolla på film, mys♥


Vecka 31.

I magen:

Barnet sväljer en del fostervatten och det urinerar ungefär en halv liter om dagen. Urinet hamnar i fostervattnet som ersätts flera gånger per dag. För mycket fostervatten (polyhydramnios) kan bero på att bebisen inte sväljer tillräckligt mycket vilket kan indikera att det har någon typ av blockering i tarmarna. För lite fostervatten kan bero på att barnet inte urinerar tillräckligt och det kan indikera problem med njurar eller urinsystem.

Huden som tidigare har varit röd är nu mer rosa eftersom underhudsfettet har bildats. Många barn har redan hår på huvudet, ibland upp 2 cm långt.

 

        vikt.JPG         langd.JPG       

1.7-1.8 kg         39 - 40 cm     

Längden mäts från huvud till fot.


Mamma:

Revbenen och bäckenet kan ömma eftersom barnet tar allt större utrymme i din mage. Det är också vanligt att kvinnor får halsbränna. Det kan hjälpa att vara upprätt en stund efter måltiderna. Många tycker också att det hjälper att äta mindre portioner fast oftare. Många kvinnor samlar på sig vatten, speciellt under sommarmånaderna. Om dina ben känns tunga och svullna kan det vara värt att prova stödstrumpor.


Partner:

Många kvinnor känner av värk i ryggen eftersom barnets tyngd skapar en stor belastning på den. Du kanske kan lindra besvären genom att ge massage.


Mödravården:

Om du har ont i ryggen eller liknande kan barnmorskan remittera dig till en sjukgymnast eller sjukskriva dig. Har ett tungt yrke eller ett yrke som kan vara skadligt för ditt foster har du rätt till omplacering. Om det inte är möjligt kan du ansöka om havandeskapspenning. Prata med din barnmorska om det.



 ( källa www.barntotal.se)


Interjuv.

Idag var ju på interjuv, vilket jag kände att det gick jätte bra. Prat om företaget, arbetsuppgifter och  och erfarenhet. Kändes väldigt bra iallafall. Får ett svar nästa vecka om jag får jobbet eller inte, det står mellan mig och tre till. Får hoppas på att det kan bli ett ja, nackdelen är att det bara är 50% tjänst. Men bättre än inget.


Annars idag har jag städat fram och baksida, vilket tjänst jätte skönt. Att kunna använda dom. Tog fram min saknade vattenslang och spolade av. Men nu  vill ja köpa en billigare mopp som jag kan ha till att svabba altangolvet, vill inte använda inne moppen till det. Men försökte fjeska in min hos Jennie idag, så på lördag kanske det blir en tripp till ÖoB. Vill nämligen handla tvättställning där med som dom hade billigt denna vecka. Så får se om det blir då kanske.

Nu på kvällen grillade vi lite, vart super gott. Men skulle nog ha vänta lite tag till innan vi började grilla. Men det gick ändå, det var ju inget svart kött vi åt iallafall. Förstår inte att det alltid ska vara så gott med grillat. En sak jag börjar blir sugen efter är färskpotatis. Så det får jag nog få in på matlistan nästa vecka.


Nää nu ska ja nog ta mig något att smaska på, är väldigt sugen på apelsinjucie. Måste köpa hem det imorgon.
Sov gott med er. God natt!


Sitter här igen

Åter igen om jobbet, ringde igen efter ha väntat ca en halv timme. Pratade Tibet som han heter och skall dit imorgon på interjuv. En deltidstjänst, men bättre än inget om det är så. Det är ju en tjänst dom inte har annoserat ut häller. Så det är ju många som är på interjuv. Men får se vad dom säger men magen i vädret. Förklara man situvation för dom så kanske det går hem. Får hoppas det bästa.
Åter kommer mer om det så ni får veta hur det gick.

Annars imorgon så ska ja träffar Pernilla, efter jag har hämtat hem min plutt. Hon ringde och väckte mig förut, vilket jag är tacksam över. Somnade med Zacke ikväll igen, sov väl drygt en timme. Men jag känner att det ändå finns lite trötthet inom mig. Så snart blir det sängen.

Idag var ju hemma och röjde hemma hos Jennie och Nellie. Det var trevligt. Zackarias tycker det är så roligt att leka där med Maxens leksaker och springa och med "pistoler" som är något helt annat egentligen. Pistolerna vi har köpt till honom är inte så intressanta.
Påtala om att köpa så har Zackarias fått nya sandleksaker och en gräsklippare idag. Sandleksakerna har han inte sett än eftersom dom ligger redan bland dom andra. Markerade noggrant med hans namn. Men gräsklippare tyckte han var roligt. Så nu kan man få hjälp när man klipper gräsmattan;) hehe

Nää måste kolla blocket lite innan jag går och lägger mig.
God Natt


Tävlar!





Sunmate har badkläder och kläder med inbyggd
solskyddsfaktor 50+
Kläderna är tuffa,bekväma och designade med eftertanke.
Sunmate var de första som designade solskyddskläder och ses idag som
det Svenska originalet.

Nu har du chansen att vinna solskyddskläder ifrån Sunmate!
Vinnaren får ett set med tshirt shorts & keps.

Perfekt nu då sommaren är här!

Alla kan vara med och tävla!


Jag tävlar om solskyddskläder från Sunmate i Nikitas blogg
Var med och tävla HÄR du också!


Jobb! Mat! & Natt!

Ringde nyss till företeget som Charlotte nämnde för mig, men dock var inte personalansvarig inne. Men jag skulle åter kommer om ca 20 minuter. Får vi se vad som sägs.

Ahhhhh, råkade radera en del av inlägget. Men vi försöker på nytt igen!

Snart ska jag ställa mig och koka pasta och ägg till våran ost & skink sallad vi ska äta ikväll, har varit sjukt sugen på en riktigt rejäll sallade ett tag nu. Så ikväll blir det av, ska bli super gott. Har varit och köpt färska frallor till med. Sen framåt kvällen så ska vi äta ägg/räkröra, inget mättande dirket så mer bara gott. Salladen håller man sig inte så jätte mätt på i längden tycker jag inte.

Efter att jag har hämtat Zackarias hos dagmamman så ska vi till Jennie och Nellie och sno med oss lite risifrutti, mums. Kanon bra till mellis. Men självklart ska vi vara lite sociala med. Faster måste ju gosa lite med sin sessa:P


Natten har väl inte varit den bästa. Zackarias vaknade till vid halv tre tiden men han somnade lika fort igen så han fick ligga kvar i sin säng. Men vid fyra tiden kom han in till vårat rum. Gick själv, inte ofta han gör det. Duktig kille;) Men då ville han kolla på barnprogram. Han trodde det var morgon, så ja sa till honom att han skulle sova för det var natt fortfarande, då blev han jätte arg och Tobbe vaknade också.  Provade med välling, massera fötterna ( som han älskar), och allt möjligt. Men straxt efter fem så ville han sov igen. Ussh det var en låååång timme. Trött  var ja. Men sen sov vi ända fram till klockan åtta, men jag är fortfarande trött. 

 

Nää nu ska kastrullerna fram och det ska förberedas. Ha en toppen dag.

Så hörs vi ikväll säkert.

 


regn regn & regn.

Gud vad det regnar ute. Samtidigt som det är tråkigt kan det faktiskt vara lite mysigt med. Men imorgon får vi hoppas på fint väder. Skulle vara skönt men sol och värme för en dag=)

Ska straxt bege mig mot sängen, känner att John Blund snart kommer ! Har ju än inte sovit något idag på dagen! Men efter att ha somnat med Zackarias igår kväll så var jag utvilad. Men nu är det ju inte " för tidigt " att gå och lägg sig iaf.

Imorgon kanske jag skulle ta och färga håret. Känner mig lite sugen på det faktist. Har ju utväxten allan för tillfället.
Ska även söka ett jobb som kvalitetskontrollant. Eller vissa att ja finns. Som en vän rekomenderade mig. Tack Charlotte. Får ringa och prata med dom och se vad dom säger. Är ett snarlikt jobb som jag har haft tidigare.

Nää nu ropar visst tandborsten, bäst att springa.
Sov gott.


Sådär!

Nu har dagarna sprungit iväg sen jag skrev sist. Men tiden har inte riktigt funnits till. Det har väl inte hänt så jätte mycket under dagarna ändå. Men i lördags fick Zackarias prova på busfabriken för första gången vilket var uppskattat. Så dit får vi åka igen, var även ute med min gamla jobb i lördagskväll för att snacka lite goja. Det var mycket trevligt. Men jag åkte hem igen vid tio tiden då dom började fyllna till. Kände även att tröttheten fanns i mina ögon.
Annars har det inte varit så jätte mycket, städat lite, handlat, betalat räkningar, varit i lekparken och så.


Idag måste ja bara säga att vaknade utvilad imorse. Vilket är underbart. Men jag somnade igår vid halv åtta. Sen väckte älsklingen mig vid tio och frågade om jag inte skulle sova i våran säng. Vilket jag vill. Pallade in mig dit och kunde inte somnade om, men var hur trött som helst. Men låg väl där i två timmar och orkade inte ens öppna ögonen men tillslut somnade jag och sen väckte Zackarias mig tio över sju imorse. Underbart! ♥ Sovmorgon får man inte längre, ska man sova länge får man lägga sig tidigt :P

Annars idag har jag inte gjort så mycket, betalat räkningar och städat. Har golvet kvar att skura, men valde att inte göra det eftersom min tanke var att tvätta fönster eller altanerna. Både också kanske. Hoppas över altanerna om det regnar men då blir det fönster putsning. Det kan behövas. Det är nämligen små fingrar och massa kladd på rutorna. Ser knappt ut. Nää vers men det är illa iaf.


Nää nu ska ja kolla vidare lite innan min plutt vaknar. Ha en bra dag, kanske åter kommer ikväll..


Sommar!

Idag vill ja säga att sommaren har i stortsätt kommit. Iallafall till klädsen, korta leggings, och en klänning. Underbart att kunna gå ut "lätt kläd" och tycka att det är varmt och skönt.

Även igår kväll var det ju riktigt sommarkväll, så att säga. Måste städa av altanerna så man kan använda dom. Skulle ha gjort det igår men upptäckte att min vattenslan var på vandring, men hoppas på att den hittar hem till helgen igen.
Men jag vet vart det har vandrat, jag kan hämta den.


Nu på förmiddagen har jag packat klart väskan som vi ska ha med oss ikväll, två saker kvar som ska ner. Köttet som ligger på tining. Ska snart marinera kyckligen och sen Zackarias medecin, väldigt viktig att komma ihåg.
Beger mig iväg till Jennie när antisimex har varit här, får lite lunch till magen vilket jag är tacksam för. Sen när Zackarias är hämtas skulle vi spring ut till ikano en sväng med, bolaget och Maxi.

Måste kolla upp busstiderna.


nej nu ska ja kolla runt lite medans jag kollar på Sunes sommar! Underbar film, var länge sen jag såg den!

Ha en toppen dag, åter kommer imorgon förhoppningsvis!

Kram


Vecka 30.

I magen:

Barnet producerar mer kroppsfett som gör att det verkar mindre rynkigt nu. Barnet förbereder sig också på andningen utanför mammans mage genom att härma andningsrörelser. Rörelserna är rytmiska och kan till och med göra att bebisen börjar hicka.

Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer.

 

     vikt.JPG      langd.JPG    

1.5-1.6 kg          38cm

 

Längden mäts från huvud till fot.


Mamma:


Att du ha en god hållning är viktigt för att minska belastningsskadorna på din rygg. Förstoppning är också ett vanligt problem. Det kan bero på att du motionerar mindre och att hormonet progesteron hämmar tarmrörelserna. Om du tar järntillskott så bidrar det också till trög mage. Motionera regelbundet, drick mycket vatten och ät fiberrik mat. Passa också på att börja ladda kolhydrater inför förlossningen.


Mödravården:


Du fortsätter att besöka din barnmorska cirka varannan vecka fram tills förlossningen.


En riktigt lång dag!

Oj detta har varit en riktigt lång dag. Har inte ens sovit middag, vilket som förvånar mig eftersom dagen började redan klockan fem imorse. Ändå känner jag mig riktigt pigg och känner mig inte ens lite trött. Vilket är super skönt.

Vilket underbart sommarväder vi fick idag då. När jag vaknade imorse så regnade som bäst ute, vilket jag trodde att det skulle blir en grå tråkigdgag. Klädde på Zackarias regn jacka och och gummistövlar. När vi väl går ut upptäcker jag till min stora förvåning att solen lysser och värmen är frame. Galoner behövdes ju eftersom det var väldigt blött.
Att lämna honom efter en vecka gick förväntat bra, han fick sätta sig och äta frukost. Då blev mitt lilla matvrak glad. Eftersom han vägrade äta frukost och enbart skulle ha flasa välling när han vaknade.


Själv åkte jag till barnmorskan för att göra min glukosbelastning och även vanlig undersökning. Allt gick super bra, men fy ussh blää vad äckligt det är dricka sockerlösningen som man ska dricka. Jag hade fem minuter på mig att få i mig det, men det tog ca en kvart.
Barnmorskan sa till mig att ja inte kommer får några "stora bebisar".  Hehe. Som det lätt på henne så tror hon inte att ja kommer gå över tiden. Vilket glädjer mig, fast man vet ju aldrig. Hon grundar det på att jag är omfödderska och att ja födde Zackarias för tidigt. 

Efter det åkte jag hem  hämtade min prins hos dagmamman för att sedan gå hem och städa. Sen vart det lekparken för resten av dagen. Jag kan upplysa om att jag hade med mig en riktigt skitgris in. Kläderna åkte av dirket och han fick duscha och sedan bada sig ren. " skitiga barn är friska barn" - som man så fint brukara säga!
Tröttheten fanns hos honom med.  Han ligger nu och sussar söt, kommer några ord ibland. Pratar i sömnen - måste fått det ifrån sin pappa  =)

Nu ska ja kolla på tv och lösa lite korsord;) Tant varning! Haha

Ha en toppen kväll, god natt!


Onsdag 19:e Maj

Idag har det inte blivit mycket till uppdatering. Har spenderat den mesta delen av dagen i körkortsboken och haft en massa bus med Zackarias. Han som idag äntligen inte haft någon feber, vilket är underbart skönt. Både för oss och för honom.

Det där med körkortsboken börja bara känns bättre och bättre, gjorde en massa frågor idag och det gick super bra! Så hoppas bara att körande kommer igång snart med så kommer det nog gå galant. Har satt upp ett lite mål för mig själv när jag ska ha mitt körkort. En tvåbarnsfamilj är i stort behov av ett körkort iallafall.

Zackarias har lekt en massa, ritat, lekt med tåg, bilar, bollar och allt vad han har i sitt rum. Alla leksaker var i stortsätt på golvet, då vet man att han haft det roligt iallafall. Han har även börjat med att lägga pussel på ett riktigt sätt, kul att se!


Imorgon blir det dagmamman för Zackarias, det blir en tidig morgon för honom, blir att kliva upp redan vid sex tiden. Eftersom jag ska till barnmorskan för att göra diabetestest för gravid och vanlig kontroll. Så för att hinna med allt måste Zackarias var hos dagamma straxt efter sju tiden. Se hur det går, så tidigt har vi aldrig varit där förut. Så ja kommer att sitta två timmar nere hos barnmorska och bara inte gör något. Det ska även vara på fastande mage, så ja kommer vara jätte hungrig när jag är klar. Men bara åka hem och äta något. Så att dagen kommer igång.

Måste även passa på att städa av här hemma för på fredag förmiddag så kommer antisimex(stavning) hit igen för våra silverfiskar. Hoppas dom försvinner denna gång. Denna gång är det för lilla toaletten igen och köket. I köket vill jag verkligen bli av med dom, har hittat dom i bestiklådor, kastruller, stekpannor, spis och allt vad det kan vara.
Så då får vi inte vara hemma igen på 24 timmar, så vi kommer att sova hos min svåger Palle med familj. Vilket Zackaris uppskattar att få leka av sig med sin kusin. Hoppas på att dom håller sig sams bara.

Nu blir det efterlyst, sen måste jag nog sova så jag orkar med dagen imorgon. Eftermiddagen kommer ju Zackarias kusiner hit, Jennifer och Therese. Så det blir nog ingen lunch vila för mig.

Ha en toppenkväll min läsare! 


Tisdag 18:e Maj

Sommarmånaderna börja närma sig med stora steg. Hoppas vädret kommer där med också.


Sitter nu och väntar på att Zackarias ska vakna så vi kan äta lite lunch. Han sov mycket inatt och har sovit länge nu med. Men skönt för honom att få sova ordetligt. Ska även ta tempen på honom när han vaknar, han hade  38,0 straxt innan han somnade. Han fick ingen medecin så vi får hoppas att den inte har ökat. För är han inte bättre imorgon eftermiddag eller torsdag förmiddag kommer jag kontakta vårdcentralen igen. Vilken dom sa till mig igår att göra. Men vi får hoppas att det blir lite fart på honom.





Efter lunchen ska vi upp till apoteket och hämta plutens medecin, fick ju med oss lite hem igår som skulle räcka för igår kväll och frukosten idag. Men det är så jobbigt att ge honom medecinen, han bara skricker och man får hålla fast hans huvud för att kunna spruta in lite. Men han är så duktigt min lilla prins. Tyckte dom även på vårdcentralen igår, så han fick med sig två fina bamse klistermärken hem.

Nu ska ja kolla vidare lite innan han vaknar. Ha en bra dag, så hörs vi säkert ikväll.


Hemma igen!

Det var ingen lång tid vi var på sjukhuset. Men resultatet var öroninflamation, så nu blir det åter igen antibioktika i fem dagar. Sen får väl hoppas på att han är frisk efter det.

Tack så jätte mycket Jennie för hjälpen att komma dit!


Nu ska ja kolla lite nyheter innan jag ska sova, för tröttheten finns inom mig. Får väl hoppas på att medecinen hjälper på Zackarias nu då, för då lär han vara piggare än idag. Då behöver man vara utvilad rejält.
Har lite små planer för vad jag ska sysselsätta mig med också.

Ha en toppen kväll min läsare.

Puss!




Sjukdomar!

Finns det något slut på sjukdomar? För Zackarias del verkar det inte som det. Tycker så synd om min plutt. Feber, hosta, förkyld och allt vad det nu är.
Sitter förtillfället och väntar på att få komma fram till 1177.
Zackarias har en andedräkt som luktar aceton, vilket som får mig att fundera. Lika bra att ringa och kontrollera vad det är. Eftersom det inte hör till vanligheten att lukta så....

Hoppas på ett slut på vårens alla sjukdomar snart.
Nu har vi äntligen fått läkar tid till Barn & ungdomskliniken. Så vi kanske kan få ett slut på det.



Pratat med 1177, svaret vi fick var att vi skulle åka till jourvårdcentralen och göra tester på honom. Så vi har tid 19:15.

Så ska ordna lite innan vi ska åka. Märks om jag återkommer!



Ny vecka.

Åter måndag igen, jag och Zackarias är hemma ifrån dagmamma idag med. För Zackarias var lite varm imorse. Lika bra att vara hemma så att han blir frisk snart. Han är tröttare än vanligt märker man mycket väl. Stackarna. Det brodde räcka snart för hans del tycker jag.

Så idag blir det inte så mycket gjort. Crendo har varit här på förmiddagen och byt ett dörrhandtag som hade gått sönder. Sen blir det nog inte mycker mer. Zackarias sover nu, jag funderar på att lägga mig ner lite iaf.

Sen blir det lunch och lite bus =)


Det vart ett till inlägg;)

Hoppas ni är glada för det mina kära läsare;) hehe


Blev inte riktigt som planerat denna gång häller då Zackarias har åkt på feber igen, han blir väldigt gnällig och ska sitta i knät då.
Men det ända jag inte han med var barn garderoben. Men det är ju ingen brådska dirket. Men bröder är i ugnen nu, hoppas dom bli smarikga. Sängarna är bäddade och tvätten är vikt. 

Jag och älskligen ska kolla på Alice i underlandet och äta nybakt bröd om drygt en timme. Soff mys. Får se om Zackarias sover då eller inte, han hostar ju så mycket så han vaknar hela tiden. Stackars min lilla älskling.

Nää nu måste ja spring till köket och kolla in brödet, ha en toppen kväll.


( det var roligt att få en fråga i min blogg, fråga gärna mer)


Svar på kommentar.

Frågan ifrån någon läsare.

hej hej! :) lever du med din sons pappa? du skriver aldrig om honom så därför jag undrade :)

Hej du anonym.

Ja jag lever med Zackarias pappa.  =) Han heter Tobias som jag ibland skriver eller älskligen. Hoppas det räcker.  =)

Grå dag.

Igår var det nästan sommar, idag känns det som vår. Ja vill ha sommar och värme. Sommaren kom fram nu.

Blev inte så mycket av mina planer idag, eftersom vädret är som det är.  Men tvättat har jag gjort, snart ska ja bädda rent i våra sängar. Sen ska ja laga mat och ta tag i garderoben till barnen kläder. Har kommit på hur jag ska göra. Ska köpa lite mer galgar dit och 2 lådor till underkläder. Så kommer det nog sluta bra.

Ska nog baka något bröd, hittat recept på ostfrallor igår och det är ju super gott. Så jag har lite projeckt för kvällen. Så det kommer nog ingen mer uppdatering för mig idag. Men det finns vissa saker som går före datorn.

Men det märks om jag återkommer senare.

Ha en bra dag!


Sommarväder över en natt

Konstigt att vädret kan vända så otroligt fort, det var som att vända sida. Imorse regnade så gråmulet ut. När ja gick ut på förmiddagen var det väldigt kvaft, vilket det har varit hela dagen. Men eftermiddagen bestod av riktig sommarkänsla. Gud så underbart. Hoppas att vädret håller i sig. För jag vill ha sommar.

Är otroligt glad över att jag hann klippa gräset ikväll innan regnet kom, lätt som det regnade iallafall och himlen var rätt mörk så tror det gjorde det. Plockade även bort lite jäkla maskroser som min gräsmatta består av. Ussh vilken tråkig gräsmatta jag har, ogräs, jord, mossa och allt vad du kan kalla det. Det som det finns minst av är ialla fall gräs. Vet inte vad jag ska göra för att gå ordning på det, tycker att jag har lagt gräsfrön varje år för att få lite fart i det, men det hjälper inte.
Hoppas vädret är fint imorgon med för då blir det trädgårdsarbere. Tvätta trall, gräva lite för att få bort lite ogräs, ta bort ännu mera maskroser. Sen ska ja nog försöka tvätta fönsterna i vardagsrummet för dom ser för taskiga ut. Plus att vi har tvättstugan. Så det är mycket på schemat. Skulle gärna vilja baka lite med, får se vad tiden säger att jag hinner.

Har verkligen kommit in i det där med att baka igen känner jag, tänkte googla runt lite för att försöka hitta några goda frallor som är lättbakade. Vi får se vad jag hittar.


Vi var ute ett tag på eftermiddagen förut, jag klädde på Zackarias som vanligt då jag inte hade uppfattat tempraturen ute. När vi väl är ute  vill ja gärna att han tar av sig sin jacka för den tjocka tröjan räcker gott och väl, men då blir han ledsen och ska bestämt ha sin jacka på sig. Han är bra rolig han.
Han fick även leka lite med sin kompis Bea, gunga lite sen kom dom på båda två att åka ruschkana(stavning) vilket dom fick göra på Beas baksida. Eftersom våran lekpark inte är anpassade för små barn. Måste vara 6 - 12 för att åka våran ruschkana, tycker inte om att Zackarias ska klättra i den.
Så våran utomhus lek slutade på deras baksida, dom hade kul barnen och jag uppskattade det trevliga sällskapet. Annars kan det lätt bli långtråkigt att sitta själv i lekparken. Tyvärr har jag inte kamran i närheten annars hade jag kunna bjuda på en bild på dom söta.  Men får bli imorgon


Nu ska ja googla på min frallor. Sov gott mer er sen, för det ska ja göra sen.

God Natt

 


Trevligt besök.

Nu har mitt trevliga fika besök åkt hem igen. Det var roligt att träffa dom och prata igen. Var länge sen. Hoppas det blir snart igen. Tack Petra och Marie för en super trevlig förmiddag.

Nu på morgonen hoppas jag ipp skapligt så jag hann torka golvet och baka amrikanska äppel muffins med lite vaniljsås till. Det var gottigt. Men när muffinsen skulle vara klara tyckte ja dom verkade lite kletiga, så upptäckte jag att Zackarias hade hjälpt till med att stänga av graderna på ugnen. Så lampan bara lös, men dom blir bra ändå. Kanske några minuter inne för länge. Men var gott ändå.

Zackarias sover sin lunch nu, vart lite tokigt när vi hade besök. Men det är sånt man får ta ibland, bara det inte är en vana att ändra rutinerna vi har. Men han får sova en lite stund, annars skulle det bli en allt för lång dag för honom.


Kanske ska ut till sandlådan så han får leka av sig lite. Kan han behöva efter ett par dagar inne.

 

Nu ska ja kolla vidare. Syns på återseende.


Sex and the city2

Premiär den 27:e Maj. Undebart, längtar tills man ser den, se vad tjejerna hittar på denna gång. Saknar dom, varför skulle serien sluta.



Vad händer efter att du sagt ”ja”? Livet har allt som tjejerna någonsin drömt om, men det skulle ju inte vara ”Sex and the City” om det inte innehöll några fler överraskningar… denna gång i form av ett glamoröst, solstänkt äventyr som sveper tjejerna bort från New York till en av de mest luxuösa, exotiska och levande platsernapå jorden, där festen aldrig tar slut och det är något mystiskt bakom varje hörn. Det är en flykt som kommer precis i rätt ögonblick för våra fyra vänner, som finner sig själva i – och kämpar mot det – de traditionella rollerna av äktenskap, föräldraskap och mer.
Trots allt, ibland bara måste man komma iväg med tjejerna.


Vecka 29.

I magen:

De små lätta rörelserna som du har känt i magen blir nu allt starkare. Nu känns sparkar och slag. Barnet börjar likna en riktig liten bebis. Produktionen av hormonerna androgen och östrogen startar. De stimulerar din kropp att producera prolaktin som startar produktionen av råmjölk som barnet kommer att behöva de första dagarna. Fostret börjar reglera sin egen kroppstemperatur och benmärgen har tagit över all produktion av röda blodceller. Fostret urinerar cirka en halv liter per dag.



  1.2 - 1.4 Kg        35 - 36 cm 

Längden mäts från huvud till fot.

Mamma:

Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Dina inre organ trängs undan allt mer och det känns. De bästa sätten att undvika graviditetsproblem är god hållning, nyttig mat, lätt motion och mycket vila.


Partner:

Om ni vill inreda en barnkammare kan det vara en bra tid att göra det nu. Efter förlossningen är det svårt att få tid för några större projekt. Dessutom är det inte nyttigt för barnet att andas in byggdamm eller färglukt.


Mödravården:

Du besöker mödravården varannan vecka fram tills förlossningen.


Tips:

Om du oroar dig för att du inte har känt fosterrörelser på länge kan du dricka tre stora glas med kallt vatten i en följd och sen sätta en väckarklocka på ringning mot magen.

 

 


Dagen!

Vart ingen uppdatering igår på grund av tids brist. Men det hände inte allt för mycket ändå. Zackarias hade feber så det var mycket soffmys med honom. Man får passa på då när han är sjuk, för då vill han mysa rejällt.
Men det var nog bara på grund av sprutan han fick förra veckan. För han kunde reagera efter en till två veckor, just få lite feber så. För idag är det full fart på honom igen, dock lite hostig och hes. Men det är ju inte så farligt.


Dagen har varit bestyr med lite av varje, men har lite kvar att göra med. Blir imorgon efter frukost.

  • Tvättat bebis kläder, för att bli av med all hundhår man får på köpet. Tredje gången vart jag och maskinen kompisar. Första gången stände Zackarias av maskinen utan min vetskap, andra gången trodde jag maskinen var klar och stängde av vattnet tredje gången funkade inte pga inget vatten. Men sen så.
  • Städat, det är alltid behövligt och tar väldigt lång tid med hjälp av Zackarias. Men nu är det bara torka golvet klart och det tar vi imorgon förmiddag.
  • Handlat, lånat böcker och skickat tillbaka kläder vart mina bestyd på centrum med sällskap av Jennie och Nellie.
  • Lunch med Jennie och Nellie.
  • Bakat bullar till mitt fika besök jag får imorgon =)
  • Duschat
  • Hem till Jennie och Sonny för att äta kvällsmat och spela kort.
  • Sen är jag här just nu. Så har hunnit med en hel del idag tycker jag. Känner att tröttheten är här med.

Skönt att få ut massa på en dag.

Som sagt imorgon förmiddag för jag fika besök av Petra och Marie. Jag och Petra har pratat om att fika sen i sommras. Bättre sent än aldrig som man brukar säga. Men det ska blir super trevligt. Prata av sig lite med tjejerna igen. Tiden brukar springa iväg med dom. Underbart!

Annars imorgon vet jag inte vad som händer. Umgås med familjen lite, vet inte om Palle och Hilma skulle komma förbi. Men det återstår att se. En sak måste jag nog göra. Det är att prova  Marabou Polka som alla prata om, alla säger att den är god. Jag måste få säga mitt i det hela nu känner jag.

Får hoppas på att den är god.

Nää nu ska ja ha kväll och lämna detta. Sov gott.

 

 


Efterlyst.

Sitter och kollar på efterlyst. Just nu handlar det om trippelmordet i Härnösdan. Ussh vad hemskt. Nu under kvällen har tydligen halv broderna till barnen som blev mördade erkänt. Ussh för att vara så låg. Sånt gör mig rädd för samhället.

Kan läsa mer här.                  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7114067.ab


Dagen idag har det inte hänt allt för mycket, hela förmiddagen var jag halvt död. Ussh vad jag var trött. Men vid nio tiden vart Zackarias trött han med. Så då sov vi i tre timmar. vaknade upp vid tolv igen och var pigga och glada. Gjorde lite pannkakor till oss. ¨

Sen började jag med att tvätta fönstret i köket, skura kaklet och sen stomarna i köket med. Imorgon tänkte jag förska ta tag i övriga lägenheten. Passa på när Tobbe är hemma och kan roa våran son. Lite lättre då. Köksfönstret vart ju itne toppen eftersom jag man fick hjälp av honom. Men lite mer ska ja nog få gjort imorgon.

Nu på kvällen hade Zackarias jätte roligt badrummet. Han ville bada och så skulle duschslangen vara på. Så ja satta på med litet tryck och drog för draperiet. Men smart som han är vrider han på vattnet och duschar hela badrummet. Men gud vad roligt han hade. Det är som sagt ett badrum, gör inte så mycket om det blir blött. =) När han väl kom upp så verkade han trött men ville inte sova. Han skulle till sin pappa vilket han självklart fick. Då passade jag på att börja läsa bloggar, men Zackarias skulle bara pussa på pappa sen kom han och kröp upp i soffan och somnade i min famn. Gud så mysigt. ♥

Nä nu ska ja kolla vidare innan John Blund kommer.
Sov gott med er.


Kick Ass

Jag och älskligen kollade på film igår, en film som hade fått bra betyg. Även folk som rekomenderade den. Men fy vilken besvikelse. Ja trodde inte det var någon bra film, men Tobbe trodde det. Men han tyckte inte häller det var någon höjdare. 






Dave Lizewski, en ung kille bestämmer sig för att
bli en superhjälte kallad "Kick-Ass". Helt
utan superkrafter och med en hemmagjord
kostym, men med brinnande ambition, lyckas
han göra ett namn för sig. Under sin resa
stöter han på flertalet andra maskerade 
"hjältar" och skurkar.



Det var verkligen INGEN film jag vill rekomedera.
Spara den tiden till annat!



Bilderna jag utlovade.


I förmiddag efter att jag hade lämnat Zackarias hos dagmamman satte jag mig på cykeln för att bege mig till stan. Det kändes att man inte är inte så van att cykla längre. Men orkade upp för hela backen utan problem. Konstaderade även att jag behöver en ny cykel. En som är i bättre skick så att säga. Även en cykel som jag skulle våga sätta en barnsadel på, för det skulle ja inte vilja på den jag har idagens läge.

Men fram kom jag hel och välbehållen, cyklade hem lika snabbt som jag kom till stan ungefär. Sopade ordning på framsidan när jag väl var hemma och spenderade en stund framför datorn. Sen när jag skulle hämta Zackarias valde jag att lämna vagnen hemma eftersom han går alltid hem ifrån dagmamman ändå. Men självklart så låg han och sov när jag kom idag, så jag fick bära honom en del hem. Men han vägrade att sova någon mer middag hemma. Så hans tupplur idag för nöja sig med ca 20 minuter, vilker resulterade i att han somnade 20 i sju med. Men staxt innan fick han ju för sig att spy med, så kan vara lite med att han kanske inte mådde så bra häller. Får hoppas på att han sover för natten nu bara. Men imorgon blir det att vara hemma.

Eftermiddagen spenderade vi i lekparken. Gud vad han tycker det är roligt. Så roligt att se honom



Här är bilderna jag utlovade igår!


   

Zackarias första ridtur, vilket han uppskattade. Men hjälmen ville han gärna slippa.

 

Max och Evelina red också ett varv. Vilket uppskattade det med.

   

Tre spindlar hade vi med oss under dagen med. =)

   

Zackarias fick även åka karusell för första gången, Max såg inte lika road ut som Evelina och Zackarias gjorde =)



Zackarias vaknade visst, så det blir lite  soffmys med honom. Han ville ha välling. Får hoppas på att han får behålla det bara. Kanske åter kommer senare igen.

Ha en bra kväll.


Tävlar om nappar.



Jag är med och tävlar om ett valfritt paket med namnnappar från Namnnappen.se hos Jagochmindotternova.blogg.se!
Tävla här du också!

Tävla du med ;)


I´m back again.

Har haft data upphåll sen i lördags nu, därför inget skrivande. Ja somnade ju vid sju tiden igår så ja hann inte med någon data tid. Eftersom jag nästa bara sitter på kvällarna när Zackarias har somnat. Vardagarna kan ja få ett tag på förmiddagen med. Men icket på helgern. Han tycker inte om att mamma sitter vid datorn.

Gårdagen spenderade vi på SkäggetorpsDagen. Zackarias fick åka karusell och rida häst för första gången. Vilket han uppskattade mycket väl. Roligt för honom att prova på sånt. Kusin Max och Moster Evelina var även med som sällskap. Kusin Nellie med, men hon befann sig bara i vagnen. =)

Bilder kommer imorgon. Orkar inte bråka med dom, dom vill bara ligga på tvären. Är lite tråkigt då.

När vi väl kom hem igår så vart utomhus lek, Zackarias gick in till Edda och lekte tillslut. Så vi spenderade en lite stund där inne. Sen vart det hem och laga mat, bada och sen sova. Skönt det var att sova länge.
'

 Dagen idag börjdae vid sex tiden och vi var pigga och glada. Dagmamma gick vi till lite tidigare för jag skulle möta min jobb coach för sista gången. Och sedan väntade arbetsförmeligen för att lämna in ett papper.

Passade även på att göra lite andra besök på staden, in handla ett hänglås på Clas Ohlson, apotek för Tobbes skull och sen halkade jag inte på Cubus och hittade två par shorts till Zackarias. 29 kr styck, super billigt. 



Nöjd över mitt fynd iallafall. 

Nää nu springer tiden iväg, vi ska kolla på film nu jag och älsklingen. Ja somnar nog som vanligt. Känner tröttheten redan nu. Hahah

Skriver mer imorgon. God Natt

 




Lördagsgodig =)

Sitter här och äter mitt lördagsgodis som jag var och handlade förut. Men gud vad besviken jag blev på godishuset. Dom har alltid förut haft färsk godis. Men fan inte nu. Ussh vad illa. Dom flesta bitarna är hårda. Besviken.
Sitter även med ett stort glas vatten för att ta bort det där sliskiga som blir av godiset. Tv är på med filmen 28 Dagar, tycker det är rätt bra. Finns inte så mycket att se på =/ Även fast det är lördag.


Känner mig ovanligt pigg ikväll, är nog för min middagvil ja hade förut. På 2½ timme ca. Skönt va det =) hehe. Sitter man dock upp länge ikväll och få sota för det imorgonbitti när Zackarias är i våran säng och röjer vid sju hugget, straxt före brukar det bli.  Tack och lov för barnprogram, så att man ligga och ha lite morgonmys innan frukosten ska på bordet.

Nää ska nog kolla om ja hittar något litet spel ja ska fördriva min tid med =) hehe

Trevlig kväll på er.


Tråkigt väder.

Idag är det inte alls roligt väder, regn grått och trist. Ussh, blir en dag med inne lek för våran del idag. Zackarias sover lite middag nu. Sen blir det lunch, jag är hungrig redan nu. Men får vänta en timme till iaf.

Annars idag har vi inget in planerat, ska gå till centrum och köpa mjölk och lördagsgodis=) hehe. Skulle köpte fredagsgott igentligen, men orkade inte gå upp efter maten.


Igår ringde dom ifrån vårdcentralen angående Zackarias ultraljud på njurarna. Det såg jätte bra ut, så nu har vi fått sluta med medecinen som han åt i förebyggande syfte. Skönt att slippa lura i honom massa tabletter. Men vi ska ändå träffa en barnläkare, men det blir i mitten av Juni ungefär trodde hon på vårdcentralen. Skönt att dom verkligen gör något ordentliget. Så bara vänta och se om han får feber nu då när han har slutat med antibioktikan. Får hoppas att han inte får det. Vill inte ha någon mer sjukling.

Nää om jag också skulle ta och sova lite, har sovit så illa i natt mardrömmar, kissnödig, zackarias har sparkat mig jag och vad allt kan vara. Kan nog behöva sova en stund för att orka med dagen. John blund är på besök redan nu. ;)


Fredag 7:e Maj 2010.




Det gick jätte bra för min plutt på BVC. Han växer som han ska och allt såg jätte
bra ut. Sprutan var inte lika rolig. Men det gick över ganska snabbt igen. =)
Så nu är han 81 cm lång och väger 11,5 kg. Stor kille jag har. Han som var så l
ite för 1½ år sen. En lite kille på 47 cm och 3,2kg. En väldigt stor skillnad.

Zackarias 1 dag gammal.



        

Cykla är super kul, även fast man inte når till tramperna riktigt.

Upptäckte precis vilken oreda det var bland alla bilder. Även fast ja försöker hålla ordning på dom. Bilderna från Zackarias 1 års kalas låg i mappen från förlossningen. Ska nog sätta mig och sätta dom på sin plats. Måste köpa skivor med så jag kan bränna ut bilder med. Börjar bli många som jag inte har bränt ut.
Skulle även vilja hitta ett snyggt fotoalbum som ja kan ha massa bilder, minnen som teckningar, födelsegrejjer och sånt i. Ett riktigt album med massa minnen i. Kan vara kul för honom att ha när han bli stor. Får googla runt efter bra pärmar/album till det. =)


Ska även ändra färg på texten på inläggen, det är lite för ljust. Måste få det lite mörkare nyans, så det passar ihop med headern.

Men ha en bra kväll, kanske åter kommer. Är lite inne på att blogga nu. Det känns roligt just nu.







test 2

såg att färgen inte stämde. Hoppas att den stämmer bättre nu..

vecka 28.

 

I magen:

Graviditetskalender vecka 28

Barnet lägger på sig mer fett och hjärnan fortsätter att utvecklas.
Hittills har hjärnans yta varit ganska slät men nu börjar de karaktäristiska
vecken att synas. Ögonfransarna börjar att
utvecklas. Om det är en pojke börjar testiklarna att vandra ner mot pungen.





1,1 - 1,2 Kg    32- 33 cm

Längden mäts från huvud till fot.

Mamma:

Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan använda bh-inlägg av ylle med lanolin. De är bättre än pappersinlägg.

Skriv gärna en önskelista inför förlossningen. I den kan du skriva hur du vill att din förlossning ska gå till. Vill du kanske lyssna på din favoritmusik när du föder? Eller är det så att du vill undvika vissa smärtlindringsmetoder?


Partner:

Ska ni köpa en ny barnvagn? Tänk på att de flesta affärer har 12 veckors leveranstid. Så ska ni köpa nytt är det dags att beställa nu.


Mödravården:

Från och med vecka 28 brukar besöken på mödravårdscentralen tätna. Från att du ha varit där en gång var fjärde vecka kommer du nu att besöka din barnmorska varannan vecka. Om du är omföderska och tidigare haft en problemfri graviditet kan besöken vara något glesare.

Om du är Rh-negativ tas ett blodprov för att se om det har bildats antikroppar mot Rh-positivt blod i ditt blod. Antikroppar kan bildas om du bär på ett Rh-positivt barn och ditt och barnets blod har blandats eller om ditt blod har blandats med ett Rh-positivt barns blod tidigare. Det kan ske vid en förlossning. Det är mycket sällsynt att förstföderskor får problem eftersom mammans och barnets blod i normala fall aldrig blandas. Antikroppar i ditt blod kan angripa barnets blodkroppar och förstöra dem. Det kan leda till svår blodbrist hos barnet. Om det inte behandlas kan barnet dö innan eller strax efter förlossningen. Numera får alla Rh-negativa kvinnor en serumspruta inom 72 timmar efter förlossningen för att förhindra att hon bildar antikroppar som kan angripa ett Rh-positivt barn vid en påföljande graviditet. Din barnmorska vet om du är Rh-negativ eller Rh-positiv eftersom det kontrolleras i början av graviditeten. Cirka 15 procent är Rh-negativa. 





Test.

Var tungen och kolla hur det ser ut med mitt nya avslut som jag har gjort.








Tack.

Dom två komenterar jag fick om min nya design var posetiv. Dom tackar jag för.

Snart är det dax för oss att bege oss till BVC för 1½ års kontroll. Ska blir roligt att se hur lång och hur mycket han väger nu efter ett halv år. Känns som han har springit iväg lite. =)
Annars idag är det inte så mycket mer, ska städa. Idag måste ja verkligen städa, får inte skjuta upp det mer.

Nää nu ska ja försöka fixa lite till med bloggen, ska ändra färg på rubrikerna på sido meny. Sen måste ja skriva en ny avslut. Kan inte sätt en svart ruta med // Ellinore. Det blir en ny.

Men ja åter kommer nog senare.
Puss hej

Design igen!

Nu vart det lite ändringar på den iaf. Har lite små saker jag ska ändra, men tiden springer iväg. Måste hoppa i säng. Tröttheten börjar komma och vi ska se på film.


Skriv gärna vad ni tycker om den nya designen!
Skulle bli tacksam om det är något ni har att klaga på, något som är helt fel eller något sånt. Skriv!!

Design!

Sitter och håller på med en ny header. Ja vill ni ha en vit blogg. Får se om det dyker upp ikväll.


Blå himel.

Dagen började tok förtidigt idag. Zackarias vaknade redan vi kvart i fem imorse och skulle ha välling. Men vill inte somna om, så det vara bara att le och se glad. Väntade på att barnkanalen skulle börja vid halv sex. Sen vart frukost. Sen fick han sov igen, han somnade vid halv åtta igen. Då gick ögonen i kors på honom.

Sprang bort till dagmamman, dom var ute som var en lycka för honom. Men han var ledsen idag, men efter en kvart så fick jag gå ändå. Men tårarna försvann lika snabbt när han skulle få gunga.

Nu sitter jag och väntar på att Charlotte ska komma hit, för vi skulle tillbring lite tid på Ikano. Hon skulle shoppa möbler eller vad det var.

Nää nu ska jag invänta henne. Ha en bra förmiddag.

Då var det över.

Då var det slut, mycket konstigt slut tycker jag! En del var självklart, men vissa saker var helt chockerande.

Glöm din bekymmer, imorgon kommer nya!

Nu får jag hitta ett nytt onsdags nöje, kanske följa allt bus som händer i Sverige på Efterlyst! Annars får jag skaffa mig en hobby! Vilket låter nog bättre. Har sagt det en gång tidigare att jag aldrig ska följa någon serie igen. Bara jobbigt att sitta och vänta på att en tid en viss dag. Så nu får det vara slut. Ska ja kolla på något, får det bli via webb-tv. Då kan ja kolla när det passa mig. Båda serierna jag verkligen har följt under åren, har nu båda slutat.
Andra aveny och O.C.

Nää nu är jag lite trött, varit mycket bloggande idag. Så nu får jag nog ta och hoppa i sängen och lägga mig på kudden och hoppas på att det är något bra på tv och sen lite skönhetssömn.






Onsdag 5 Maj 2010

Stort Grattis Till Jenny Sundbergs 23 Års Dag.
 Grattis Till Morfar.


Dagen idag har varit lugn, började med att lämna Zackarias hos dagmammorna som vanligt. Vilket uppskattades mycket av honom eftersom det var utomhus lek dirket. Han älskart!
Sen gick jag hem och började plocka en massa i lägenheten och ringde även Försäkringskassan. Du har plats 283 var det första jag fick höra. Men efter ca 20 minuter väntan var det min tur. Vilken tur att det finns handsfree. Älskart.

Sen efter ett tag så var det bara att hämta min prins igen, han sov i två timmar. Sen ropade lekparken på oss, fick även sällskap av vännen Linda. Vilket uppskattade, var verkligen länge sen. Efter en stund tittade även Jennie och Nellie förbi. Zackarias är ju så tokig i sin kusin, ska alltid puss, klapp, krama, ge nappen och allt vad det är nu. Så mysigt att se.

Var ute tills det var dax att gå in och laga mat, maten bestod av Pytt I Panna och ägg idag. Inget avancerat men gott för det. =)



Sitter för tillfället och äter morot och dricker Coca-Cola. Gottigt =) Samtidigt som tv är på med Anna Anka söker assistent. Inget höjdar program. Men nu är det bara fjorton minuter kvar tills Andra avenyn avslutas. Spännade.



- bjuder på två bild på min prins. ♥




Mammas rallyförare.



Mammas älskling försöker komma framåt.

Det är exakt ett år mellan bilderna. Det händer verkligen mycket på ett år. Underbart med alla bilder man har, mycket roliga mysiga gulliga minnen. Allt vad man nu kan kalla det. Hade önskat att det fanns lika mycket kort på en själv när man var så liten. Dock var det ju inte samma sak förut. Men är så tacksam över alla kort jag har på min älskade prins.


Andra avenyn.



Ikväll kommer slutet på allt! Sista avsnittet. Kommer sakna mitt onsdags
nöje med spännade avsnitt och nya problem som alltid uppstår.
Hoppas att allt kommer få ett bra slut, allt alla oklarheter blir uppklarade.

Glöm dina bekymmer, imorgon kommer nya!


Tur?

När ska turen komma till min sida? Skulle också vilja. Känns som alla ha jobb, jag vill också jobba. Tjäna mina egna pengar, slippa springa på arbetsförmedligen som inte ger mig så mycket ändå. Sitter varje dag på arbetsförmedlingen hemsida och kollar nya jobb, det är inte så många jobb ja kan söka. Har inte kundskap inom massa olika språk, vård eller lärare eller vad det nu är.. När ska det vända?

Har även andra sidor ja kollar dagligen men det är ju inte mycket mer där. =(

Tänkte...

Jag tänkte jag skulle försöka få till ett inlägg. Känner mig ganska omotiverad till det just nu. Även en hel del annat med för sakens skull. Skulle behöva dammsuga, torka golv och söka jobb. Men söka jobb tar jag till kvällen. Vet redan vart jag ska söka så. Funderar även på att ta en promenad idag, motivatione till den hoppas jag inte att ja tappar.


Det har inte hänt allt för mycket dom senaste dagarna, solen har varit upp och gjort oss på glatt humör, så mycket tid i lekparken har det varit. Undebrat, Zackarias mår så bra av det och han somnar så gott på kvällen. Hinner knappt börja läsa boken förens han somnar. Skönt för honom att få massa frisk luft.
Vi får hoppas på att SMHI har helt fel i eftermiddag, vill inte att det ska regna.

Zackarias fick följa med mig igår när jag cyklad upp till Ryd för att hämta nyckel till vårat nya föråd som vi har skaffat oss. Han var lite skeptisk till att få cykla ibörjan, men sen var det bara kul att sitta där bak i barnsadeln. Han ville cykla mer när vi var frame, det var noga att hjälmen skulle vara på med. Det är bra, hjälmen ska vara på när barn är på cyklar!

Nu har jag suttit ett tag och kollat på bostad, sitter och drömmer mig bort ibland. Hittade en lägenhet som så bra ut, tyckte planlösningen verkade bra. Men hyran verkade fan inte bra. Nästa 2500 mer än vad vi betalar idag. Nej tack. Hemnet är ju en favorit sida med, nästa varje dag är jag inne och drömmer mig bort. Har mina mål innan vi kommer dit, tre saker som MÅSTE fixas innan jag ens tänker på det.

Nää nu måste jag ta och gör lite nytta innan jag ska hämta min älskling hos dagmamma igen.
Ha en toppen dag, kanske kommer tillbaka ikväll igen.


Vecka 27.

I magen:

Barnet ser nu ut som det kommer att göra vid födseln förutom att det är mindre och smalare. Lungorna, levern och immunförsvaret behöver fortfarande utvecklas men om barnet skulle födas nu så har det cirka 80 procent chans att överleva. Hörseln fortsätter att förfinas och fostret kan känna igen både mamman och eventuellt pappans röst.

Från och med nu mäter man fostrets hela längd. Tidigare mätte man längden från huvud till stjärt.





1Kg            30cm


Längden mäts från huvud till fot.

Mamma:


Grattis - nu är det den första veckan i den tredje och sista trimestern. Det kan hända att du känner en fot som tar spjärn mot magen. Barnet för att testa sina krafter.

Vid den här tidpunkten av graviditeten är det inte ovanligt att man får hudförändringar som graviditetsstrimmor, så kallad striae. Man kan också uppleva klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden men det kan också bero på att du lider av vätskebrist. I allvarliga fall kan det bero på förändringar i levern. Rådfråga din barnmorska om du har klåda.


Partner:


Glöm inte att uppmuntra din partner. Många upplever sig själva som odugliga, fula och klumpiga vid den här tiden.


Mödravården:


Fortsätt att gå på regelbundna kontroller på mödravårdscentralen var fjärde vecka fram till vecka 28. Från vecka 28 kommer du att få träffa din barnmorska ungefär varannan vecka.

Det börjar också bli dags att diskutera förlossningen. Hur vill du att förlossningen ska gå till? Vilken smärtlindring vill du få? Om du oroar dig för förlossningen är det bra att du berättar det för barnmorskan. Ofta kan du och din partner få gör ett studiebesök på den förlossningsavdelning som ni har tänkt att föda på. Alla har dock inte möjlighet att ta emot studiebesök men då anordnas istället en informationsstund i en samlingslokal.


RSS 2.0